Kaan Kavaloğlu: Rusya’nın eksiğini kapatacak başka bir pazar yok

Kaan Kavaloğlu: Rusya’nın eksiğini kapatacak başka bir pazar yok

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün gündemini değerlendirdi.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya’da düzenlenen "Burada Turizm Çok" panelinde turizm sektörünün gündemi hakkında değerlendirmede bulundu.

Antalya’ya nisan ayında gelen turist sayısının 2 milyonu geçtiğini belirten AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, bu sene Rus turist gelirse güzel bir sezon geçireceklerini çünkü Rusya pazarının eksiğini kapatabilecek başka bir pazar olmadığını söyledi.

Antalya için artı olarak görülen İngiltere pazarının olduğunu ifade eden Kavaloğlu, Almanya ve İngiltere’nin dünya turizmine 55-60 milyon paket çıkışı olmasına rağmen  Antalya’ya 1.5 milyon İngiliz turistin gelmesinin beklendiğini belirtti. 

“Rusya pazarında düşüş var”

2023 yılının ilk 3 ayına iyi başladıklarını söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya mayıs ayının aynı ivmeyle devam etmediğini, özellikle Rusya pazarında düşüş yaşandığını ifade etti. 

İç turizmin önemine de dikkat çeken Bağlıkaya, iç turizmi kuvvetli olmayan ülkelerin dış turizminin hareketli olmadığını söyledi. “Kendi vatandaşımızı seyahat ettiremiyorsak dışarıya yaptığımız hiçbir şeyin sürdürülebilir olması mümkün değil.” diyen Bağlıkaya, bunun için devlete ve sektöre düşen şeylerin olduğunu belirterek. “Otellere yerli kontenjan için vergi indirimi yapılabilir veya KDV alınmayabilir.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 09.05.2023 - 15:33:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.