Kaan Kavaloğlu: Çin pazarına gereği kadar ehemmiyet verilmiyor

Kaan Kavaloğlu: Çin pazarına gereği kadar ehemmiyet verilmiyor

Çin turizm kaynak pazarının geliştirilmesi yönünde düzenlenen workshop AKTOB’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) organizasyonunda Antalya’da incelemelerde bulunan dünyanın en büyük online seyahat platformlarından Çin merkezli Trip.com’un yöneticileri ve  konaklama sektöründen temsilciler Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) ev sahipliğinde Limak Lara’da bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı, TGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kaan Kavaloğlu, Çinli turizmcileri AKTOB, TGA ve GoTürkiye’nin faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgilendirdi.

Türkiye’nin turizmde hedeflediği turist sayısına ve gelire ulaşabilmek için sektörün kilit paydaşları ile işbirliği yapmanın hayati önem taşıdığını belirten Kavaloğlu, “Trip.com şu anda şüphesiz dünyanın en büyük çevrimiçi seyahat platformlarından biridir. Bu nedenle onların şu anki Antalya ziyareti ve bundan sonraki İstanbul ziyareti bizim için çok önemli. Umarım Trip.com temsilcileri şu ana kadar Antalya’da ziyaret ettikleri otel ve eğlence tesislerinden memnun kalmışlardır. Hem AKTOB Başkanı hem de kişisel olarak Trip.com’un çabasını daha da değerli buluyorum.” şeklinde konuştu.

TGA ve AKTOB olarak Çin’in önde gelen online tur operatörü Trip.com’u Antalya’da ağırladıklarını söyleyen AKTOB Başkanı Kavaloğlu, “Dünyanın en büyüklerinden biri olan Trip.com’un yöneticilerini ağırlamayı çok önemsiyoruz. Yapmış olduğumuz toplantı ve workshopta Antalya’yı çok beğendiklerini ve Çinli turist sayısını ciddi anlamda artırabileceklerini söylediler. 2023 itibariyle Çinli turist sayısı çok yüksek değil. Antalya’da 7 bin, Türkiye genelinde ise 200 bin civarında Çinli turist ağırladık. Siz de takdir ederiniz ki bu pazarın bugüne kadar çok gereği kadar ehemmiyet verildiğini düşünmüyorum. Özellikle yapılacak çalışmalarla Çinli sayısının Türkiye ve Antalya’da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmalar ve iş birliği yapabilecekleri konular hakkında sunumlar gerçekleştiren Trip.com’un yöneticileri ise Türkiye’nin havalimanı, uçuş ve vize konusunda önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Toplantının sonunda Trip.Com hakkındaki soruları yanıtlayan Çinli turizmciler, Ocak ayındaki uzun tatil dönemlerinde çocuklu ailelere yönelik her şey dâhil sistemini öne çıkarmayı planladıklarını söyledi.



Bu Haber 21.12.2023 - 14:58:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Alp Onganer 22.12.2023 - 01:25

    Yavru kurt Çin pazarından da anlıyor. Gurur duyuyorum seninle.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.