Kaan Kavaloğlu Antalya’nın 2024 turist hedefini açıkladı 

Kaan Kavaloğlu Antalya’nın 2024 turist hedefini açıkladı 
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl yaşanan olumsuzluklara rağmen, kamu-özel sektör iş birliği ile geç başlayan sezonda başarının elde edildiğini söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Kaan Kavaloğlu Antalya ve Türkiyesiz bir bir dünya turizminin olamayacağını ileri sürdü. 

2023 yılında Antalya için 16 milyon ziyaretçi hedefi koyduklarını ancak 15,6 milyonda kaldıklarını kaydeden AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu “Bu 15,6 milyonunun 900 bini, yurt dışında yaşayan Avrupalı Türkler diye tabir ettiğimiz, bizim yurt dışında yaşayan Türk misafirlerimiz oldu. Onların sayısında 2022’ye göre yüzde 50 artış var. Yani burada Antalya’nın başarısında Avrupa’da yaşayan Türklerin kendi ülkelerinde ve Antalya’da tatil yapma hevesi bizim için çok değerli” açıklamalarında bulundu.

Antalya’nın 2024 hedefleri ilgili de değerlendirme yapan Kaan Kavaloğlu, Türkiye’nin 2024 hedefi olan 60 milyon turistin yüzde 27-28’ini Antalya’nın alacağını ve bunun da 16,5 milyonun üzerinde bir rakama denk geldiğini kaydetti. Kavaloğlu “Burada birinci sırada Rusya, ikide Almanya ve üçte ise İngiltere olacak. Diğer de şu anda çok önem verdiğimiz, iyi bir gelişim gösterdiğimiz Polonya pazarı olacak” dedi.


Bu Haber 05.02.2024 - 09:05:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.