Kaan Kavaloğlu: Antalya’da Almanya pazarı Rusya’nın önüne geçti

Kaan Kavaloğlu: Antalya’da Almanya pazarı Rusya’nın önüne geçti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Almanya’nın Antalya’da Rusya pazarının önüne geçtiğini ifade etti.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu,  geleneksel öğle yemeği programında Antalya’da bu yıl turizm hareketliliğinin geçen yıllara göre daha fazla olduğuna işaret etti.

Kavaloğlu, “Antalya’da Almanya pazarı 4 aylık rakamlara göre 2019 rakamlarının üzerine çıktı. Almanya, uzun süreden sonra Rusya’nın önüne geçti. Rusya pazarı, 2019 rakamlarına bir parça uzakta. Geçen seneye göre ise çok ciddi artış var. Arkasında İngiltere, Hollanda ve Polonya pazarları var. Polonya’yı önemsiyoruz, İngiltere pazarından sonra Polonya da ciddi artış gösteriyor.” diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna’nın önemli pazarlar olduğunu belirten Kavaloğlu, bir an önce iki ülke arasındaki savaşın bitmesi temennisinde bulundu.,

Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle de rezervasyonlarda bir düşme olduğunu ancak şu anda rezervasyonların arttığını kaydeden Kavaloğlu, 2023 yılında da beklentimiz talep ivmesinin yükseleceği yönünde olduğunu söyledi.



Bu Haber 11.05.2023 - 16:08:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.