Kaan Kavaloğlu: 3 kademeli her şey dahil sistemine geçeceğiz

Kaan Kavaloğlu: 3 kademeli her şey dahil sistemine geçeceğiz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, her şey dahil sisteminde düşük, orta ve yüksek seviye olarak kademelendirmeye gidilmesi gerektiğini söyledi.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Hürriyet yazarı Salim Uzun’a 2023 yılını değerlendirdi ve 2024 hedefleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de çok iyi geçen sezonların ardından her şey dahil sisteminin hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Kavaloğlu, “Çok iyi geçen peş peşe sezonların ardından her şey dahil sisteminin de hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Rekabetin zorlu olmasından dolayı bazı şeylerin içini fazla fazla doldurduk. Rakiplerimiz bu kadar yoğun çalışmalar yapmıyor. Bir tık geriye gelmek gerekecek. Bunun çalışmasını da yaptık. Her şey dahil sistemini düşük, orta ve yüksek seviye olarak planladık. Otellerin gelirine göre de bunu raporladık. Bu sistemin standardını belirleyeceğiz artık.” ifadelerini kullandı.

“Sektör rot balans ayarı yapmalı”

Otellerin yenilenmesi ile ilgili hazırlık yapmanın şart olduğunu belirten Kavaloğlu, "Unutmayalım biz İspanya’ya tesislerimizin yeniliği sayesinde rakip olduk. İspanya’nın çok fazla yıpranmış oteli var. Ama orada Avrupa Birliği’nin (AB) sağladığı finansal destekleri kullanarak yenileme yapıyorlar. Bizim de bu konuda önlemler almamız gerekiyor. Neden? Çünkü tesislerimiz eskiyor. Bu durumla ilgili hazırlık yapmamız şart. Sektör rot balans ayarı yapmalı. Bunun için de finansman yaratmak gerekecek. Çünkü iyi sezonlar peş peşe gelmez ve kâr edemezsek bu işi öz sermaye ile yapmak zorunda kalacağız. Bu da sınırlı hareket demek. Bunu söylerken otellerin yıllık bakımından bahsetmiyorum. Sağlam bakımlardan bahsediyorum. O yüzden şimdiden bu konuyla ilgili oturup planlama yapmamız şart.” şeklinde konuştu.

“Sistemi önce 7, sonra 12 ay olarak planlamalıyız”

2024 yılında fiyat avantajını kaybetmeden adımlar atılması gerektiğini ifade eden Kavaloğlu, şu açıklamaları yaptı:

“2024 sezonu için erken konuşmamak gerekiyor. Yeni sezonda fiyat ve hizmet avantajımızı kesinlikle kaybetmeden adımlar atmalıyız. Oteller erken açılabiliyor mu, sezon nisan ayında başlayabilecek mi, sezonu uzatabilecek miyiz bakıyoruz. Elbette turizmin aylara yayılması da var. Biz hep 12 ay turizm diyoruz ama gerçekçi olmak lazım. Sistemi önce 7, sonra 12 ay olarak planlamalıyız.”



Bu Haber 03.01.2024 - 09:43:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aklin yoilu birdir.

    Kadir Ugur 03.01.2024 - 11:42

    Kaan Bey, okudugum haber beni cok mutlu etti. 2023 Mayis ayinda bu öneri ile otellere geldigimizde , bize otelci meslekdaslarimiz gülümseyip konuyu gecistirmisler idi. Simdi dogru yolu bulmak üzereyiz. Tebrikler. Yeni yilda basarilar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.