Antalya Turizm Fuarı (ATF) kapsamında düzenlenen “İç pazarda misafir miyiz? Müşteri mi?” panelinde konuşan Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, bazı destinasyonlara talebin artmasıyla fiyatların arttığını, bunun turisti olumsuz etkilediğini ifade etti.
Turizm Güncel
Antalya Turizm Fuarı (ATF) kapsamında düzenlenen “İç pazarda misafir miyiz? Müşteri mi?” panelinin modertörlüğünü Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu yaparken, Tatilbudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, Jolly Tur CEO’su Mert Vardar, Setur Genel Müdür Yardımcısı Koray Küçükyılmaz, Gezinomi Genel Müdürü Deniz Selen Kılıçözgürler ve Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal konuşmacı olarak yer aldı.
Panelde konuşan Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, iç pazarın her yıl büyüyen ve kendini koruyabilen bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Karayal, “Herhangi bir ülkeyle krizimiz olabilir veya ülkenin içinde problem yaşanabilir. Bu durumda iç pazarın sektörü ne kadar ayakta tutabildiğini gördük. 2026 yılında çok büyük büyümeler olmasa da kendini geliştireceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
Karayal, tatilin temel motivasyonunun keyif ve iyi hissetmek olduğunu belirterek, tüketicilerin satın alma sürecinde bu beklentiyi göz önünde bulundurduğunu söyledi. Karayal, “Bir başkasının kendisinden daha uygun fiyata, daha erken ya da geç aldığını gördüğü anda tatile mutsuz gidiyor ve 1-0 geride başlıyor. Bu durumda hassasiyetini koruması gerek” dedi.
2026 sezonunu, 2025’e göre biraz daha iyi olarak değerlendiren Karayal, turistlerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak deneyimlerin önemine dikkat çekti. Karayal, “Görülmesi gereken çok yer var Türkiye’de. Öğrendiğimiz bazı yerleri ‘Bunu nasıl görmemişiz?’ diye düşündüğümüz çok yer var. Her hafta sonu binlerce kişi 10 bin liralık yemeği 5 bin liraya yemek için 4 saat yol gidiyor ama iyi hissediyor. Verdiği paranın karşılığını alıyorsa tekrar tekrar gidiyor” dedi.
Ancak Karayal, talebin fiyatları artırma riskine de işaret etti: “Ama bir yere böyle bir talep olunca fiyatların 3–4 katına artma durumları oluyor ve müşteri ayağını kesiyor. Verdiği paranın karşılığını alan kişi gezer. Tüm parayı bir seferde tatile harcamak değil, sürekli gezmek daha sürdürülebilir. Her hafta sonu kimse evinde oturmak istemiyor ama aynı zamanda kazıklanmak da istemiyor. Yeter ki insanları gittikleri yerde iyi hissettirelim, parasının karşılığını aldığını hissettirelim.” diye konuştu.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri