Kaan İşçil, rakiplerine karşı kullandığı hileleri açıkladı 

Kaan İşçil, rakiplerine karşı kullandığı hileleri açıkladı 
Kappa Tur’un sahibi Kaan İşçil, çeşitli hileler ve perde arkasında kurduğu şirketle rakiplerinden nasıl faydalandığını itiraf etti.

Kappa Tur’un sahibi Kaan İşçil, Türkiye Turizm sitesine itiraflarda bulundu. Travel Zone’un kurulmasındaki payından, Barış Öztürk’ün hangi yöntemlerle rakip şirketleri kendileri ile çalışmaya ikna ettiğine kadar pek çok konuda gündemi sarsacak iddialarda bulunan Kaan İşçil, o dönem Prontotour'un ve Fly Express'in 'etik dışı bir şekilde' personelini çaldığını iddia etti.  

“Aradaki 5 liranın yarısı müdürün cebine giriyor”

20 yıl önce Kappa Tur’u kurduğunda rehberlikten geldiği için diğerlerinden daha ucuza otel satın aldığını, diğer acente müdürlerinin pahalı otel satın alarak paranın bir kısmını cebe indirdiğini ileri süren Kaan İşçil, “Hiç unutmuyorum o dönemde bu fiyatlara bu turları nasıl yapıyor batacak diye hakkım da söylentiler çıkartmışlardı. Hatta bugün bu söylenti çıkartanlar battılar, bazıları kapattı bazıları milyonlarca euro borç içinde ha bugün ha yarın batacaklar. O dönemde gördüm ki benim 10 liraya aldığım oteli diğeri 15’e alıyor, şirket ciro yapıyor sayılar yüksek patronun gözünü de ciro ile, şu kadar kişi satış yaptık ile boyuyorlar, kimse 1 lira kar edilmiş 3 olur muydu diye bakmayınca, bu çark böyle devam ediyor. Aradaki 5 liranın yarısı da oteli ya da paketi pahalıya alan müdürün cebine iniyor. Düzen böyle kurulmuş böyle gidiyor ama sonunda müdürün cebe inen paralar artarken şirket kar etmiyor ve en ufak bir dar boğazda cari hesaplar ertelenen ödemeler yüksek cirolar falan derken bir günde şirket batma noktasına geliyor.” diyor.

Barış Öztürk müdürleri ve patronları gezilere götürüp çalışmaya ikna ediyordu

Rakiplerinin kendini engellemeye çalıştığını ileri süren Kaan İşçil Travel Zone’un arkasında da kendisinin olduğunu açıkladı. İşçil, Barış Öztürk’ün buradaki rolüne ilişkin ise “O donemde Fly Express’te müdür olarak çalışan Barış Öztürk tüm acentelerle ve müdürleri ile al gülüm, ver gülüm ilişkisini iyi kurmuştu. Herkesin sevdiği, özellikle patronların kalbini çalmış biri olarak benim de yakın arkadaşımdı. Barış her müdürle samimi oluyor onlarla yemeklere çıkıyor, patronlar ile yurtdışı gezilerine gidiyor onları Küba’ya, Meksika’ya, Amsterdam’a götürüyor ağırlıyor ve şirket ile çalışmalarını sağlıyordu.” iddialarında bulunuyor.

“Travel Zone’un arkasında ben varım"

Travel Zone’un nasıl kurulduğuna ilişkin de konuşan İşçil, kuzeninin sahip olduğu ZONE isimli spor kompleksinden yola çıkarak şirkete Travel Zone ismini koyduklarını anlatıyor. Barış Öztürk’ün patron gibi göründüğü, ancak arkasında kendisinin olduğu Travel Zone ile Prontotour ve Fly Express’in işlerini aldıklarını söyleyen Kaan İşçil şunları söylüyor:
 
“Şimdi sıra iş yapmaya gelmişti, Travel Zone benim şirketim olduğu için tabii ki önce sayı üretebilmesini sağlamak adına Kappa Tur’un bazı paketlerini Travel Zone üzerinden açmaya başladık. Sonra yavaş yavaş diğer acenteler de zamanla gelir diye planladık. Tabii bu dönemde Barış’ın bu işi yapabileceğine kimse pek inanmadı. Çünkü İstanbul ofisi, İtalya ofisi elamanlar…

“Para koydum, ofisini tuttum, maaşları ödedim...”

İlk yıllarda herkes “Barış yapamaz ve muhtemelen batar kapatır” diye düşündüler.
Tabii kimse arkasında benim olduğumu şirkete para koyduğumu ofisini tuttuğumu personelin maaşlarını ödediğimi, otellerini, uçaklarını aldığımı bilmiyordu.”

Personelimi çaldılar

O dönem Fly Express ve Prontotour’un ‘etik olmayan bir şekilde’ personelini çaldığını iddia eden İşçil, bu nedenle Barış Öztürk’e “B2B işine girmek istiyorum” diyerek iş teklif ettiğini ve kendisi adına görünen hisseleri Öztürk’e devrederek şirketin yarısının kendinde olacağı şekilde bir vekalet anlaşması yaptığını anlattı.

“Al gülüm ver gülüm sistemi tamamen oturdu”

Prontotour’un ödemelerinde sorun olduğu için Jolly ile çalışmaya başladıklarını anlatan İşçil, devamında şunları söylüyor:

Al gülüm ver gülüm sistemi tamamen oturmuş piyasadaki diğer rakip acenteler de bizle çalışmaya başlamıştı. Artık şirketi daha da büyütme zamanı gelmişti. Bu sefer çocukluk arkadaşım olan Cem Yağlıoğlu yine Fly Express’in Uzakdoğu ofisini işletiyordu. Açıkçası orada çok da mutlu değildi.
Ama neredeyse her gün konuştuğum can dostumu orada bırakamazdım. Hemen ona da iş teklifi yaptım. Kısa sürede Travel Zone Uzakdoğu ofisini kurarak Cem’ide işe almış oldum. Cem’i Uzakdoğu ofisinin yüzde 33 kar ve ortağı yaptık. Ofisin yüzde 66’sı da Barış ve benimdi.


Bu Haber 17.11.2023 - 11:20:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet özel 18.11.2023 - 05:36

    Yazı cahillik akıyor .. ne mezunu acaba bunu yazan.

  • Cem ertan 18.11.2023 - 05:19

    Yani diyorsin ki, etik olmayan seyleri yaptilar bana karsi bende misliyse daha etik olmayan bir davranisla rakiplerime karsilik verdim. Bu insanlarin yuzune nasil bakacaksin diycem ama bakiyorsun 20 yildir.

  • Cok ayip

    Suleyman k.obezoglu 18.11.2023 - 10:24

    Beyfendinin diger firmalar icin soyledikleri cok yanlis seyler.firmalarin itibarlariyla oynamak hic etik degil.ben olsam mahkemeye veririm.

  • Al Gülüm Ver Gülüm yapılan turizmcileri de açıklar mı acaba Kaan !?

    Al gülüm ver gülüm yapmayan turizmci 17.11.2023 - 05:51

  • Mehmet Güneli 17.11.2023 - 12:57

    Haberde bahsi geçen firmayla çok küçük bir dönem çalışan Prontotour'un bu firmaya borcu yoktur veya ödeme yapamama gibi bir durum da söz konusu değildir. Aksine Prontotour firmadan alacaklı durumunda olup ödemeyi 2 yıl sonra alabilmiştir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.