Julia Simpson’dan Türkiye turizmi açıklaması: Önümüzdeki 10 yılda...

Julia Simpson’dan Türkiye turizmi açıklaması: Önümüzdeki 10 yılda...

TTYD'nin İstanbul’da düzenlenen Turizm Yatırım Forumunda bir konuşma yapan Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson Türkiye’nin en önemli rekabet alanının turizm olduğunu söyledi.


TurizmGüncel

Forumda “Pandemi sonrası yatırım trendleri” başlıklı bir konuşma yapan WTTC Başkanı Julia Simpson, pandeminin ardından sektörel yatırımların daha da kritik hale geldiğini belirtti. Turizmin Türkiye’nin en önemli rekabet alanı olduğuna işaret eden Simpson, “Önümüzdeki 10 yıl içinde turizm sektörünün her yıl ortalama yüzde 5 büyümesi bekleniyor. 2022’nin sonunda toparlanacağız. Küresel ölçekte 8,5 trilyon dolar değer yaratacak, 180 milyon yeni istihdam sağlayacağız.” dedi.

Turizm Türkiye GSYİH’ye 110 milyar dolar kazandıracak

Pandemiden önce turizmin Türkiye’deki 7 GSYİH’ye yüzde 7 katkı sunduğunu ve 70 milyar dolar katma değer yarattığını kaydeden Julia Simpson, “Önümüzdeki 10 yılda Türkiye’de turizm sektörünün GSYİH’ye katkısı yüzde 11’e (110 milyar dolar) ulaşacak ve 800 bin yeni istihdam yaratacak.” ifadelerini kullandı.

Turizmde en önemli iki kriter güvenlik ve alt yapı

Türkiye’nin bu yıl Avrupa’nın 4. popüler destinasyonu olacağına işaret eden Simpson, Türkiye’de turizm çeşitliliğine ve farklı yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Simpson, “Bize gelip ‘turizmi geliştirmek istiyoruz’ diyenlere turizm için iki temel unsur olduğunu söylüyoruz: Güvenlik ve alt yapı. Türkiye’de spor, alışveriş, gastronomi potansiyeli çok yüksek. Farklı segmentlerde odalar geliştirmeniz ve yatırımları ülke geneline yaymanız lazım.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.05.2022 - 08:38:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmde Altyapı Sağlam Olmalı

    Zafer Cengiz 25.05.2022 - 08:59

    Çarpık gelişen Türk Turizmi 20 yıl önce Resmen yaptığı Stratejik Hamleyi unutunca, sağlam zeminlerde geleceğe dönük yol almak mümkün olamaz. Ömrü dolmasına rağmen uygulanamayan 2023-TTS Mutlaka acilen güncellenmeli ve devreye alınmalıdır! #TAG

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.