Jolly’den Doğu Ekspresi ile Kars-Erzurum turu

Jolly’den Doğu Ekspresi ile Kars-Erzurum turu

Jolly, Aralık ayında Doğu Ekspresi ile Kars, Erzurum turlarına başlıyor.


Yağan karların altında eşsiz bir kış tatili yapmak isteyenler için Jolly’de Aralık ayı itibariyle her Cuma kesin hareketli olarak Doğu Ekspresi deneyimi de yaşayabileceğiniz uçaklı Erzurum & Kars Turu bulunuyor. 2 gece 3 gün sürecek olan bu serüvene katılmak isterseniz elinizi çabuk tutmanız gerek.

Kars, Rus işgali sırasında yapılan taş binalarıyla bizleri karşılıyor. Kars Kalesi ve 12 Havariler Kilisesi olarak da bilinen Kümbet Camisi, Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evini görme fırsatları olacak. Katedral olarak inşa edilmesine rağmen günümüzde cami olarak kullanılan Fethiye Camii’ni ziyaret edecek ve ardından Kars’ın meşhur peynirlerini ve balı gibi yöresel lezzetlerini tadacaklar.

Turun devamında tatil severler Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahne olan Ani’ye geçecekler. Büyük Katedral, Selçuklu Sarayı, Resimli Kilise, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Camii gibi önemli eserler burada tatil severlerin görebilecekleri tarihi yapılardan sadece birkaçı. Ardından ise seyahat tutkunlarını Doğu Anadolu’nun en yüksek gölü olan Çıldır Gölü’nde kar kızaklarıyla kızak turu bekliyor. Kızak turunu ise göl buzlarının kırılmasıyla yakalanan balıklardan oluşan bir öğle yemeği takip edecek. Dileyen misafirlerimiz yemekli Kafkas Halk Oyunları gösterine katılabilirler.

Turumuzun son gününde Kars tren istasyonundan Doğu ekspresinin en güzel ve masalsı bir yolculuk tadında olan tren yolculuğumuz başlıyor.  Yakın tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından biri olan Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda 90 bin şehidimizin bulunduğu şehitliği ziyaret ediyoruz. Devamında bu eşsiz topraklarda rotalarınızdan biri Erzurum olacak. Erzurum’da Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Çifte Minareli Medrese, Saltuklular dönemine tarihlenen Üç Kümbetler, Osmanlı mimarisinin şehirdeki gözde temsilcilerinden ve aynı zamanda da “oltu taşı” mağazalarının bulunduğu Taşhan ve Yakutiye Medresesi sizleri karşılayacak. Tatil severler lezzetiyle nam salan Cağ Kebabı’nı tatma fırsatı bulacaklar.



Bu Haber 14.11.2022 - 15:23:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.