Jolly ‘çözüm masası’ kurdu, Pronto ‘müsterih olun’ dedi

Jolly ‘çözüm masası’ kurdu, Pronto ‘müsterih olun’ dedi
YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ederek 23 Haziran tarihine yeniden seçim belirlemesinin ardından, bu tarihte otel veya tur rezervasyonu olanların durumunun ne olacağı merak konusu olmuştu. Tur şirketleri, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini, rezervasyonlarla ilgili gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

TurizmGüncel

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal ederek yeni seçim tarihi olarak 23 Haziran’ı belirlemesi üzerine departman müdürleriyle bir raya gelerek ‘’çözüm masası’’ oluşturduklarını belirtti.

‘’KAMPANYA FİYATI ÜZERİNDN DEĞİŞİKLİK YAPIYORUZ’’

Müşterilerden gelen taleplere hızla yanıt verebilmek adına gerekli tüm aksiyonları aldıklarını ifade den Figen Erkan, ‘’Buradaki temel uygulamamız şu; otel satın almış tatilcilerin aldığı dönemdeki kampanya fiyatı neyse, o dönemin fiyatı üzerinden değişiklik yapıyoruz. Bu konuda otelci partnerlerimiz de bize destek veriyor. Zaten tüketici mağduriyeti oluşmaması açısından da yapılması gereken en doğru şey bu.’’ açıklamasında bulundu.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI TURLARDA İPTALSE İPTAL, DEĞİŞİKLİKSE DEĞİŞİKLİK

Yurt dışı turları ve kültür turları ile ilgili ise iptal talebi gelirse iptal, değişiklik talebi gelirse değişiklik olarak çözdüklerini ifade eden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, ‘’Burada da hava yolu partnerlerimizden geekli esnekliğin gösterileceği açıklaması yapıldı bilindiği üzere. Şu anda Jolly Tur olarak müşteri mağduriyeti oluşmamamsı ve müşteri memnuniyeti adına her türlü desteği veriyoruz. Sonuçta oy kullanmak bir vatandaşlık görevi. Dolayısıyla oy kullanma görevini yerine getirmek isteyen her vatandaşımıza bu desteği müşteri memnuniyeti odaklı olarak sağlıyoruz.’’ diye konuştu.

ONARAN CEZASIZ İADE EDECEĞİZ

Hürriyet'e konuşan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise, yurt içi ve yurt dışı turlar ile erken otel rezervasyonlarının yüzde 40’ının İstanbul kaynaklı olduğunu belirtti. Prontotour’un oy kullanmak isteyenlere gerekli desteği vereceğini kaydeden Onaran, “İstanbullu müsterih olsun, oyunu kullanmak isteyenlere yardımcı olacağız. Tur şirketleri ve acenteler olarak THY ve Pegasus’la da iletişim kurduk. Hem turları hem uçak biletleri cezasız iade edeceğiz” dedi. Onaran, 23 Haziran’a 1 aydan uzun bir süre olduğu için yurt içi ve yurt dışı paket tur ücretlerini, vergi, resim ve harç kesintisi bile yapmadan cezasız olarak iade edeceklerini söyledi. Onaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsterlerse kendilerine uygun yeni bir tarihle değiştirebilecekler. Sözleşmesinde cayma hakkı olmayan bazı promosyonlu turlarda bile vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen misafirlerimize de ücretlerinin tamamını iade edeceğiz.’’ değerlendirmesinde bulundu.



Bu Haber 08.05.2019 - 10:29:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.