Johan Lundgren: Türkiye ucuz destinasyonlar arasında popüler
EasyJet CEO'su Johan Lundgren, ucuz tatil destinasyonları arasında Türkiye, Yunanistan ve Mısır'ın başı çektiğini söyledi.

Turizm Güncel -Dış Haberler
EasyJet CEO'su Johan Lundgren seyahat talebinin önümüzdeki yaz yüksek olduğunu belirtti. Türkiye, Yunanistan ve Mısır’ın önümüzdeki yazın popüler ülkeleri olduğunu açıklayan
Lundgren, “Ekim haftalık tatili, Noel ve yılbaşı gibi tatil dönemlerinde talep yüksek olsa da; tatil dönemleri dışında, piyasayı canlı tutmak adına fiyatlarda indirime gidilebilir.” dedi.
Johan Lungren ''Tatil dönemleri dışında, sektörü canlandırmamız gerekiyor ama aşırı olağan dışı bir şey yok. Mevsimsel talep dağılımı normal durumda.” dedi.
Öte yandan 0cak-eylül döneminde şirketin vergilendirme öncesi 178 milyon sterlin zarar ettiğini açıklayan Lungren, önümüzdeki yaz hava yolunun 2019 seviyelerini yakalamasını planladıklarını ifade etti.
Doğu Akdeniz'e yapılan uçuşlarının popüler olmasında Türkiye, Yunanistan ve Mısır'a olan talebin etkili olduğunu söyleyen Lungren, önümüzdeki aylarda fiyat belirsizliği sebebiyle her şey dahil programların satışlarının iyi durumda olduğunu kaydetti. Lundgren, ''Tüketiciler, tatil bütçelerini mümkün olduğunca koruyacak kaliteden de ödün vermeyecektir. EasyJet bu belirsiz zamanlarda her zaman iyi performans sergilemiştir.'' açıklamasında bulundu.
2 bin EasyJet müşterisiyle yapılan ankete göre, müşterilerin yüzde 64'ü 2023'te yurt dışına çıkmayı planlıyor. Yüzde 75'i ise önümüzdeki yıl için en önemli planlarından birinin tatile çıkmak olduğunu söyledi.
Yine aynı ankete göre müşterilerin yüzde 66'sı düşük bütçeli hava taşıtlarını tercih ederken, yüzde 75'i uzun mesafe uçuş yerine kısa mesafe uçuşları tercih ediyor.
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

