Joe Biden’ın danışmanı Michael Carpenter’dan Türkiye açıklaması

Joe Biden’ın danışmanı Michael Carpenter’dan Türkiye açıklaması

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden’ın danışmanı Michael Carpenter, Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.


ABD’nin yeni başkanı olması beklenen Joe Biden’ın danışmanı Türkiye ile yürütülecek ilişkilere dair değerlendirmede bulundu. Michael Carpenter, Türkiye’ye uygulanması dile getirilen yaptırım gündemine değindi. Michael Carpenter “ABD seçimlerinden sonra AB-ABD ilişkileri” konferansına videolu yayın ile katıldı. Konuşma sırasında Biden’ın danışmanı "Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak ya da yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek arayışında olmadıklarını" belirtti.

Michael Carpenter, Avrupa Birliği’nin ve ABD’nin Türkiye’nin davranışlarını değiştirmesi için baskı yapılabilecek birçok yolu olduğunu belirtti. Türkiye'nin açık pazar ve açık ticaret koşullarına mecbur olmasının ABD ve AB için önemli bir "başlangıç noktası" olduğunu söyledi. Gümrük Birliği müzakerelerin dondurulması ve Türkiye'ye yaptırım uygulanması yönünde çağrıda bulunan Emanuel Macron'un tutumuna katılmadığını belirtti.



Bu Haber 11.11.2020 - 16:44:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.