Joe Biden PKK’ya vurdu, PYD’ye sustu

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan ile 2,5 saat görüşen Biden, Başbakan Davutoğlu ile de 2 saati aşan bir görüşme gerçekleştirdi. Biden'in açıklamalarında PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye değinmeden söylediği sözler dikkat çekti. İşte o görüşmeden önemli detaylar...


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün Başbakan Davutoğlu ile Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. İki saati aşkın süren görüşmenin ardından Biden ve Davutoğlu ortak basın açıklaması yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, açıklamasında terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye değinmeden şunları söyledi:

''Bizim çok yakın ilişkilerimiz var. Birbirimize güveniyoruz. Başbakanla benim aramda ortak noktalar vardır. Bizim Türkiye’yle ilişkilerimiz çok önemlidir. Bu yüzden bir yanlış anlaşılmaya yer vermek istemiyoruz. Biz birbirimizle hem fikir olduğumuz zaman dakik olarak hemfikiriz, ayrıldığımız konular da bellidir.

DAEŞ, PKK, EL NUSRA TERÖRİST

Biz Sayın Başbakan’la, DAEŞ, PKK, El Nusra konusunda hem fikiriz. Bunlar basitçe söylemek gerekirse terörist gruplardır. Bunu doğrudan doğruya söylüyoruz. Türkiye’ye, Türk halkına zarar veren kişilerin, örgütlerin karşısındayız. Sultanahmet Camisi’ni, olay yerini ziyaret ettim. DAEŞ’in yaptığı hareketleri tasvip etmiyoruz. Onların 10 Alman turisti öldürmelerini kınıyoruz. Biliyorum ki, şimdiye kadar birçok Türk vatandaşı teröre kurban olmuştur. Biz bu hareketlere mani olmak ve terör örgütlerini ortadan kaldırmak için işbirliğine devam edeceğiz.

DEVLET KURMASINA ENGEL OLACAĞIZ

Bizim ortak misyonumuz DAEŞ’i ortadan kaldırmaktır. Bu konuda gayet kesiniz. Biz inanıyoruz ki, bizim planlarımız olgunlaşmıştır, daha koordineli hale gelmiştir ve gittikçe daha fazla ilerleme kaydetmekteyiz. Sadece Avrupa ve sadece bölge değil, Türkiye’de de biz DAEŞ’i yok etmek için iş birliği yapıyoruz. Türkiye bu alanda çok önemli adımlar atmıştır. Sınırlarının güvenliğinin sağlama konusunda da önemli adımlar atmıştır. Biz bundan sonra da DAEŞ’le mücadele için daha iyi iş birliği yapmak, istihbarat toplamak ve kampanyamızı daha da artırmak ve yerel kuvvetleri desteklemek için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kaybedilmiş arazileri geri almak için yerel sünni Arap kuvvetlerini daha iyi desteklemek ve DAEŞ’in Türk sınırlarına ulaşımını engellemek için faaliyetler konusunda konuştuk. DAEŞ’i yendikten sonra da faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sizin güney sınırlarınızda onların ayrı bir devlet kurmasına engel olacağız.'' Haberin devamı


Bu Haber 24.01.2016 - 09:13:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.