Joe Biden ABD'nin yeni başkanı oldu

Joe Biden ABD'nin yeni başkanı oldu

ABD'nin 46'ıncı başkanı Joe Biden seçildi. Konuyla ilgili haberler geçen ABD medyası, Trump'ın kaybetmesinin gerekçelerine de yer verdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

''ABD'de Trump'ın bölücü davranışlarının kadınları, farklı renklerdeki insanları, beyazları, yaşlı ve genç seçmenleri ve Cumhuriyetçiler içindeki hoşnutsuz kesimi doğal bir ittifak haline getirdi ve bunun da Joe Biden'a zafer kazandırdı.''

"Kaotik dönem, görevdeki bir başkanın nadir şekilde kaybetmesi ile sonlandı"

Bu ifadeler Joe Biden'ın ABD'nin 46'ıncı başkanı seçildiğini belirten New York Times gazetesinde yer aldı. Donald Trump'un İkinci Dünya Savaşından bu yana ikinci kez seçilemeyen 3 başkandan biri olduğuna vurgu yapan New Yor Times, ''Seçimde yaşanan bir diğer ilk de bir kadının, Senatör Kamala Harris'in, başkan yardımcılığı yapacak olması'' diye yazdı.

Joe Biden birlik mesajı verdi

ABD tarihinde seçilmiş en yaşlı başkan oldan 78 yaşındaki Joe Biden, öfkeyi ve sert söylemleri geride bırakarak birlik çağrısı yaptı. Tüm ABD'nin başkanı olacağını belirten Biden, ''Birlikte her şeyi yapabiliriz.'' dedi. Joe Biden 1988 ve 2008 yıllarında da başkanlı için yarışmış ancak kazanamamıştı.

Trump seçimi mahkemeye taşıyacak

Seçimi kaybettiği belirtilen Donald Trump ise seçimin sonuçlanmaktan uzak olduğunu belirtti. Seçimlerin yargıya taşınacağını kaydeden Trump, detay vermedi.

Biden'ın kazandığının belirtilmesinin ardından İngiltere, Fransa, Kanada ve Yunanistan gibi ülkelerin başbakanları Twitter'da kutlama mesajları yayınladı.



Bu Haber 07.11.2020 - 21:26:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.