Jet2 Holidays, İngiltere'de TUI'nin ensesinde

Jet2 Holidays, İngiltere'de TUI'nin ensesinde

İngiliz tur operatörü Jet2 Holidays büyük oynuyor, şirketten yarım milyonluk ATOL hamlesi geldi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de agresif bir byüme içinde olan Jet2 Holidays, İngiliz Tur Operatörlüğü Lisanslama'daki (ATOL) yolcu sayısını 500 bin daha arttırarak 3.9 milyondan 4.4 milyona çıkardı. Şirketin CEO'su Steve Jeapy, bu sayının 4.6 milyona çıkabileceğini açıkladı.

''Satışlardaki büyümenin yüzde 30'a çıkmaması için neden yok''

İngiltere'de en büyük ATOL lisansına sahip şirket 5 milyon 550 binle TUI. Thomas Cook'un iflasının ardından kartların yeniden karıldığı İngiltere'de, tüm seyahat şirketleri oluşan boşluktan pay almaya çalılıyor.

2018 yılında satışlarının yüzde 24, 2019'da ise yüzde 27 arttığını belirten Steve Heapy, bu oranın yüzde 30'a çıkmaması için bir neden bulunmadığını belirtti.

''Thomas Cook'un iflası bizim için fırsat''

2.5 milyon yolcusu bulunan Thomas Cook'un iflasının Jet2 Holidays ve onun ürünlerini satan bağımsız acenteler için bir fırsat olduğunu belirten Heapy, ''Toplam satışımızın 4'te biri, yani 700 milyon poundluk kısmı acente satışlarından elde ediliyor. Bunu arttırmak istiyoruz. Diğer tur operatörlerinden farklı olarak, doğrudan satışları arttırma hırsımız yok. Acente satışlarını arttırmak istiyoruz ve bunun bir limiti yok.'' dedi.



Bu Haber 28.11.2019 - 18:13:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.