Jean Pierre Mas: Fransa’dan Türkiye’ye 1 milyon turist hedefi

Jean Pierre Mas: Fransa’dan Türkiye’ye 1 milyon turist hedefi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransız Seyahat Şirketleri Birliği (EDV) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansında (TGA) gerçekleştirilen toplantıyla Fransız Seyahat Şirketleri Birliği (EDV) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

“Türkiye Fransızların en çok seyahat ettiği 10 destinasyondan biri”

EDV Başkanı Jean Pierre Mas, yaptığı açıklamada Fransa'dan gelecek turist hedefinin 1 milyon olduğunu söyledi. Fransızların turizm için tercih ettiği ilk 10 destinasyondan birinin Türkiye olduğuna dikkati çeken Mas, Türkiye’nin kültürü ve gastronomisi gibi öne çıkan yönleriyle bu hedefe ulaşma potansiyeline sahip olduğunu ve bu hedefi gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirtti.

“Fransızlar daha çok Ege’yi tercih ediyor”

EDV Başkan Yardımcısı Mümtaz Teker de EDV'nin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin muadili bir kurum olduğunu ve turizmle ilgili şirketlerden oluşan 1400 üyesinin bulunduğunu dile getirdi.

Her pazarın bir bölgesi olduğunu belirten Teker, Fransızların daha çok Ege'ye geldiklerini fakat son 5-6 senedir Antalya’yı tercih ettiklerini ifade etti. Eker, Ege sahillerindeki turist ziyaretini artırmak için uçak seferleri, otellerle ilgili gereken çalışmaları yaparak Türkiye'ye gelen turist sayısını artıracaklarını kaydetti.



Bu Haber 15.04.2022 - 09:12:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.