İzmir'e Avrupa'nın en büyük termal kür merkezi yapılıyor

İzmir'e Avrupa'nın en büyük termal kür merkezi yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortağı olduğu, 'Çeşme'nin Altın Projesi' sloganı ile hayata geçirilecek olan Tetusa Çeşme Termal Kür Merkezi'nin projesi için Slovenyalı mimarlık grubu ile protokol imzalandı.


Kanalben'in haberine göre, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tetusa A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistij OTelciler Birliği (ÇEŞTOB) eski Başkanı Veysi Öncel'in yanı sıra şirket ortakları ve mimarlık grubu temsilcileri katıldı.

'Çeşme'nin Altın Projesi' sloganı ile hayata geçirilecek projenin 200 milyon TL yatırımla 24 ayda tamamlanması bekleniyor. 

'15 YILDIR UYGULUYORUZ'

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir'in kalkınması ve yaşam kalitesinin artması için, 2005 yılında bilim insanları ile birlikte hazırladıkları İzmir Strateji Planı'nı 15 yıldır uyguladıklarını ifade etti. 

Kocaoğlu ilk defa çıktıkları EXPO yolculuğunu kaybetmiş olsalar da taahüt edilen projeleri moral bozmadan ve taviz vermeden yürütmeye devam ettiklerini vurguladı. 

'İZMİR'İN KADERİ İLE KENDİ KADERİNİ EŞDEĞER TUTANLARIN PROJESİ'

Tetusa Çeşme Termal Kültür Merkezi'nin İzmir'in, kentin zenginlerinin, İzmir'de para kazananların, İzmir'in kaderiyle kendi kaderini eşdeğer tutanların projesi olduğuna değinen Kocaoğlu, bu proje için herkesin elini cebine sokması gerektiğine değindi. Kocaoğlu konuşmasında İzmir'in kazanması için herkesin elini taşın altına koyarak hayatı paylaşmaya karar vermesi gerektiğini, bu başarıldıktan sonra, İzmir'in başaramayacağını hiçbir şeyin olmadığını vurguladı.

'HEM İZMİR'E HEM TÜRKİYE'YE ÖNCÜLÜK EDECEK BİR PROJE'

Projenin 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise Şinasi Ertan'ın bu projeye büyük emek verdiğini söyledi. Dalgıç ayrıca, hem içerik hem de tasarımsal olarak İzmir'e ve Türkiye'ye öncülük edecek bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

'HEDEFİMİZ 60 BİN KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK'

Tetusa Yönetim Kuru Başkanı Veysi Öncel, bu proje ile Çeşme'de 60 bin kişiye ev sahipliği yapmak istediklerini ve Çeşme'de turizmin 12 aya çıkmasının önemli olduğunu vurguladı. Projedeki otel yatırımının küçük olacağına da değinen Öncel, projenin termal tedavi merkezi olarak Slovenya'nın ünlü mimari ofisile birlikte  tasarlandığını belirtti. 

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Kapalı inşaat alanı 57 bin metrekareyi geçen proje Avrupa'nın en büyük termal kür merkezi olacak. Sağlık merkezinde ortopedik tedavi sonrası rehabilitasyon, nörolojik rahatsızlıklar sonrası rehabilitasyon, spor hastalıkları tedavisi, koruyucu sağlık rehabilitasyon tetkikleri gerçekleştirilecek. Günlük kullanımlar içinse güzellik merkezleri, fitnes salonları ve sauna olacak. Tesiste ayrıca, 50 odalı bir yaşlılar evi de bulunacak.

Slovenyalı mimarlık grubu adına konuşan Mimar Dean Lan ise proje bittikten sonra çok güzel ve çekici olacağını söyledi. Günümüzde insanların sağlıklarına daha çok önem verdiklerine de değinen Lan, Tetusa Çeşme Termal Kür Merkezi'nin sadece rahatlama yeri değil aynı zamanda koruyucu bir tedavi alanı olacağını vurguladı.



Bu Haber 19.12.2018 - 13:51:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.