İzmir’de peş peşe iki deprem

İzmir’de peş peşe iki deprem
İzmir’in Urla ilçesi açıklarında peş peşe iki deprem meydana geldi.



Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da ve 07.09’da sırasıyla 5.1 ve 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Aydın ve Manisa’da da hissedilen depremin merkez üssünün Urla’ya 56.18 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 3.97 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi. 9 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin ise Urla’ya 57.22 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7.16 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

4.3 büyüklüğündeki depremin artçı olduğu açıklandı. Korkutan sarsıntılar İzmir‘in yanı sıra Manisa ve Aydın‘da da hissedildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer “Ege Denizi’nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun.” açıklamasını yaptı.



Bu Haber 30.11.2021 - 08:52:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.