İzmir’de icradan satılacak AVM’nin borçları ödendi, otel ne olacak?

İzmir’de icradan satılacak AVM’nin borçları ödendi, otel ne olacak?

İzmir’de 305 milyon liraya satılması planlanan otel ve AVM ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.


İzmir 3. İcra Dairesi tarafından 21 Mart’ta 305 milyon TL muhammen bedelle satılması planlanan Ege Park Balçova isimli AVM ve ona bağlı 5 yıldızlı Encore Otel ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Egepark Mavişehir'deki 149 mağaza ve otoparkın icradan satışı, ABD'de emlak kralı olan ve geçtiğimiz günlerde İzmir'de vefat eden Kasım Pırlant'ın damadı Savaş Er yönetimindeki Ege CMC şirketinin yaklaşık 600 milyon liralık borcu, İzmirli bir grup işadamının kurduğu Park Gayrimenkul şirketine tek kalemde ödemesiyle iptal oldu.

Bu gelişmenin ardından gözler Egepark Balçova AVM ve bünyesindeki otel binasının yine alacaklı Park Gayrimenkul şirketinin başvurusu üzerine önümüzdeki 21 Mart'ta icradan yapılacak satışına çevrildi. Yeni Asır'dan Erhan Gülenç’in haberine göre, AVM'nin işletmecisi olan şirketin yetkilileri, "Bu AVM için de 250-300 milyon lira arasındaki borcu Park Gayrimenkul A.Ş.'ye ödeyip satışı durduracağız" açıklaması yaptı.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği eski Başkanı Mustafa Karabağlı ile 335 ortaklı İzmir Girişim Grubu (İGG) A.Ş'nin başkanlığını yapan Cenk Karece önderliğinde kurulan ve İGG'yle birlikte toplamda 400'e yakın İzmirli ortağı bulunan Park Gayrimenkul A.Ş, bu iki AVM'nin bankalara ödenmeyen borçlarını satın aldı. Borçların ödenmesi konusunda taraflar anlaşamayınca Park Gayrimenkul, bu iki AVM'deki mağazaların tamamını icradan satışa çıkardı. Ancak Mavişehir'deki AVM'nin işletmeci şirketi Ege GCM, yaklaşık 600 milyon lira ödeyerek borcu kapattı ve icradan satışı durdurttu.



Bu Haber 24.02.2023 - 12:08:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.