İzmir Ticaret Odası, kent turizmi için bu 9 başlık üzerinde çalışıyor

İzmir Ticaret Odası, kent turizmi için bu 9 başlık üzerinde çalışıyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özkardeş, İzmir turizmi için seferberlik ilan ettiklerini açıkladı.


Habertürk TV'de yayınlanan Ege Penceresi programına konuk olan Özkardeş, diyaloğa önem vereceklerini İzmir turizmi ile ilgili diğer kuruluşların da fikirlerini ve katkılarını alacaklarını söyledi.

''İZMİR'E DENİZ, KUM, GÜNEŞİN HARİCİNDE KİMŞİK KAZANDIRMAK GEREKİYOR''

İZTO'nun bölge turizminin gelişimine yönelik her türlü proje ve çalışmaya önem verdiğini kaydeden Özkardeş, ''İzmir’e güneş, kum, deniz haricinde de kimlik kazandıracak çekim alanlarının kazandırılması gerekiyor. Var olanların işletmesinin de dünya standartlarına taşınması lazım.” dedi.

''BİR YANDAN DA MİKRO ÇALIŞMALAR YAPILMALI''

Bir yandan turizmin nasıl olacağı planlanırken bir yandan da mikro çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Oğuz Özkardeş, ''Örneğin mevcut müzelerin yenilenmesi, yeni müzelerin açılması, festival etkinlerinin yaygınlaştırılması ve pazarlanması gibi faaliyetlere girilmesi gerekir. Bu organizasyonlar birbirini büyüteceklerdir.'' değerlendirmesini yaptı.

''İNCİRALTI TERMAL TURİZME YÖNELİK PLANLANMALI''

İzmir'in termal turizm potansiyelini ortaya çıkarma niyetinde olduklarını dile getiren Özkardeş, İnciraltı'nın termal turizme yönelik planlanması gerektiğini söyledi.

Özkardeş, İzmir turizmini geliştirmek için üzerinde çalıştıkları 9 projeyi ise şu şekilde özetledi:

1- Öncelikle turizmle ilgili farklı çalışmalar yapan kurumlar buluşturulmalı ve koordinasyonları sağlanmalı. İzmir Ticaret Odası’nın gücü ile bu kuruluşların projeleri ve görüşleri koordine edilecek.

2- İTO, kruvaziyer turizm konusunda yıllarca çaba harcadı. Ayakbastı paralarını ödedi. 600 geminin geldiği günler oldu. Ancak bugün hiç gemi gelmiyor. Canlandırma için uluslararası acentelerle görüşülecek.

3- Gemiler geldiğinde turistin kentte daha uzun kalması ve harcama yapması sağlanacak, cazip alanlar oluşturulacak.

4- Şehre gelenin güzel bir hikâye yaşaması ve öyle dönmesi sağlanacak.

5- Kongre, sağlık, sahil ve fuar turizmi geliştirilecek,

6- Son dönemde kongrelerin revaçta olduğu saptanmış durumda. Fuarlar da artık bu kongre merkezlerinin içinde yapılıyor. İzmir’in de buna dönmesi için uğraşılacak.

7- Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ve Türkiye Otelciler Federasyonu ile birlikte çalışmalar yapılacak.

8- İzmir-İstanbul Otoyolu’nun İzmir turizmine çok önemli katkısı olacak. Ancak Adnan Menderes Havalimanı’nın yurtdışı uçuşlar açısından mümkünse aktarma merkezi (HUB) olarak yoğunlaşması gerekiyor. Bu konuda Bakanlık’la görüşmeler daha da yoğunlaştırılacak.

9- Bütün dünyada uygulanan şehrin turistik cazibe merkezlerini tanıtan kartlar hazırlanacak. Turist; havalimanı veya otele geldiğinde bu kartları panolardan alabilecek.


Bu Haber 15.01.2019 - 09:00:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.