İzmir merkezli şebekenin üç oteline el konuldu

İzmir merkezli şebekenin üç oteline el konuldu

İzmir'de çağrı merkezi kurarak 23 Almanı dolandırdıkları iddia edilen şebekenin mal varlıklarına el konuldu. El konulan varlıklar arasında biri inşaat halinde, 3 tane de otel bulunuyor.


Savcılığın talimatıyla İzmir merkezli dolandırıcılık şebekesine operasyon yapan polis ekipleri, 48 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda 39 şüpheliyi gözaltına aldı. 23 Alman vatandaşını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alına. 39 şüpheliye ait 1'i inşaat halinde 3 otel, 87 gayrimenkul, 41 araç, 1,5 milyon euro, 200 bin dolar, 150 bin TL, 5 kilogram altın ve 25 kol saatine el koydu.Operasyonda ayrıca 5 tane de tabancanın ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 26'sı tutuklanırken, 19'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kendilerini polis olarak tanıtan şebekenin, Almanya ve Avrupa'daki yaşlı insanları arayıp, ''Evinizin yakınında gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili çalışmada, para ve ziynet eşyası ile yakalanan şüphelilerin üstünde adresiniz çıktı. Evinizde bulunan para ve eşyaların incelenmesi gerekiyor. Evdeki para ve ziynet eşyalarını bir torbaya koyun ve gelecek olan polise teslim edin. İnceleme tamamlandıktan sonra iade edilecek.'' diyerek hırsızlık yaptığı belirlendi.



Bu Haber 07.12.2020 - 15:53:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.