İzmir-Kemeraltı’nda 3.500 dükkan kepenk indirdi

İzmir-Kemeraltı’nda 3.500 dükkan kepenk indirdi

İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnafın zor günler yaşadığı ve 3 bin 500 dükkanın kepenk indirdiği belirtildi.


Turizmde krizin yaşandığı 2016 yılından bu yana Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 3 bin 500 dükkanın kepenk kapattığı belirtildi. 

Haber Ekspres’ten Halil Özcan’a konuşan Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, daha önce 14 bin olan Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf sayısının 3 yıl içinde 10 bin 500’e düştüğünü kaydetti. Kaya, ‘’ Ekonomik kriz var. 2016'dan beri her gün ivme kaybettik." dedi.

’’TERÖR ALGISI TURİST SAYISINI DÜŞÜRDÜ’’

Kemaraltı’nın tur programlarında olmasına rağmen bölgeye tur yapılmadığına işaret eden Ümit Kaya, "Terör algısı turist sayısını düşürdü. Turist geliyor, havalimanından sonra 5 yıldızlı otele giriyor ve bir daha dışarı çıkmıyor. Turist gelmeyince esnaf hediyelik eşyayı kime satacak? Turizmcilerin tur programında Kemeraltı aslında var. Rezervasyonları yaparken de Kemeraltı'nın tarihi dokusunu yansıtıyorlar ama icraata dökemiyorlar. Onunla ilgili de çalışma yapıyoruz. Turizm şirketlerine sözümüz geçmiyor. Valilikle ya da belediye başlanlarıyla baskı kurmaya çalışıyoruz" dedi.

‘’KEMERALTI ÇARŞISI 15-20 YILDIR ERİYOR’’

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce, çok detaylı bir araştırma yapmadan kapanan dükkan sayısında rakam vermenin doğru olmadığını belirtti. Kemeraltı Çarşısı'nda sadece son 3 yılda değil 15-20 yıldır devam eden bir erime olduğuna dikkat çeken Yüce, şöyle konuştu:

"Bunu herkes görüyor. AVM'lerin yaygınlaşmasıyla beraber, şehir merkezinin Konak'tan Halkapınar'a kaymasıyla beraber Kemeraltı eski cazibesini kısmen yitirmiş durumda. Bizim de bütün gayretimiz orayı cazibe merkezi haline getirmek. Burayı canlandırmak için yapılması gereken çok basit şeyler var. Gerek Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı'nın İzmir için önemini çok iyi bilen insanlar. Ayakkabıcılar Çarşısı taşındı ama 25 senedir boş orası. Bundan dolayı boşalmış olan yüzde 26'lık alan var ama esnaf açısından bakttığımızda 2500-3000 boş dükkan olduğunu düşünmüyorum. Biri gidiyor biri geliyor



Bu Haber 11.04.2019 - 09:36:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.