İzmir Hilton Otel ile ilgili önemli gelişme
İzmir'de 2020 yılından bu yana kapalı olan Hilton Oteli'nin akıbeti belli oldu. Bina Türkiye'nin ilk otel konseptli hastanesi olarak hizmet verecek.

İzmir’de 6 bin 605 metrekarelik arazi üzerine kurulu 9'u suit olmak üzere 381 odası, 10 toplantı odası, bir balo salonu, bir AVM ve 850 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunan ancak 16 Ekim 2020 tarihinden bu yana kapalı olan Hilton Otel’in akıbeti belli oldu.
Yeni Asır’dan Fatih Şendil’in haberine göre, 33 katlı otel binasının hastane olarak değerlendirilmesine yönelik projeye turizmcilerin karşı çıkmasının ardından akıbeti merak edilen kentin simge yapısının Türkiye'nin ilk otel konseptli hastanesi olarak hizmet vermesi planlanıyor.
Otelin hastaneye dönüştürülmesi için özel bir hastane grubunun üst düzey yöneticilerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, otel sahipleri ve İzmir Valisi Süleyman Elban'la görüşüp ön anlaşma imzaladığı öğrenildi.
İlgili Haberler

Otellerde krediler ile ciro arasındaki makas açılıyor! Borç 4'e katladı
2026 verilerine göre otellerdeki ciro artışı yüzde 7 ile 12,6 milyar dolar seviyesine ulaşırken, kredi stokundaki yükseliş ise yüzde 29,1 ile 14,1 milyar dolara çıktı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan dijital konaklama platformu kanun teklifine tepki: Ayrıcalık tanınmasın
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TBMM'de görüşülecek dijital konaklama platformları ile ilgili hazırlanan kanun teklifine karşı uyarılarda bulunurken; "Yabancı platformlara ayrıcalık tanınmasın." dedi.

ATF’ye 500 saat kaldı: Turizmin kalbi 8. kez atmaya hazır
Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) Türkiye için geri sayım devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 40 binin üzerinden profesyonel ziyaretçi ve 1000'den fazla turizm markası fuarda bir araya gelecek.



%20(2).gif)

