‘İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak tur düzenliyor’ iddiası

‘İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak tur düzenliyor’ iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kruvaziyerle Alsancak Limanına gelen turistlere kaçak tur düzenlediği iddia edildi.


İzmir Kurvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kruvaziyerle Alsancak Limanına gelen turistlere 30 euroya şehir turu sattığını iddia etti.

Sabah Gazetesine açıklamalarda bulunan Bilgin, "30 euroya şehir turu satıyorlar. Gümrüklü alanın içerisinde kurulu turist danışma masasında İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları yer alıyor. Bir seyahat acentesi mantığıyla otoparkın yarısını parsellemişler. Üstü açık otobüsleriyle şehir turu pazarlıyorlar. Bunu yaparken 1618 sayılı TÜRSAB kanununu çiğniyorlar. Kaçak olarak tur düzenliyorlar. İçişleri Bakanlığının denetimine bile girebilecek bir durum yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kruvaziyer gemilerini İzmir'e getiren Costa firmasının durumdan rahatsız olduğunu ve liman operasyonunu yapan Tan Turun otobüslerini koyacak yer bulamadığını ileri süren Bilgin ayrıca yakında başlayacak Midilli-Alsancak feribot seferlerini de seyahat acentesinin değil belediye işletmesi olan İZDENİZ’in işleteceğini iddia etti.



Bu Haber 31.05.2022 - 10:01:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.