İYİ Partinin tepe yönetiminden TÜRSAB’a ziyaret

İYİ Partinin tepe yönetiminden TÜRSAB’a ziyaret

İYİ Parti heyeti, Türkiye’nin turizm potansiyeli ve sektörün sorunlarını değerlendirmek adına TÜRSAB genel merkezini ziyaret etti.


İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale ve STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak’tan oluşan İYİ Parti Heyeti TÜRSAB’ı ziyaret etti. İYİ Parti heyetini TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Kuk, Soner Bacaksız, Tolga Gencer ve Nalan Yeşilyurt, TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden karşıladı. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen toplantıda Türkiye’nin turizm potansiyeli, turizm politikaları ve turizm sektörünün sorunları değerlendirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iyi dileklerini ileten İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu başkanlığındaki heyet, hazırladıkları 100 günlük eylem planının turizmle ilgili detaylarını paylaştı ve planla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İyi Parti heyeti, seyahat acentalarının ciroları üzerinden alınan payla finanse edilen TGA’nın yapısındaki hatanın ve harcanan yüksek rakamlara rağmen ülke tanıtımına hiçbir katkı sağlanmadığının kendilerince de bilindiğini belirtti.  Hazırladıkları eylem planında, TGA’nın kapatılmasının da olduğunu, Seyahat Acentacılığı Meslek Kanununun TÜRSAB’ın talepleri dikkate alınarak çıkarılmasının da 100 günlük programa dahil edildiğinin altı çizildi.

Türkiye’ye milyonlarca turist, milyarlarca döviz kazandıran seyahat acentalarının yaşadığı sıkıntıların konuşulduğu toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yıllardır bekletilen Seyahat Acentacılığı Meslek Kanununun sektör beklentilerini karşılayacak şeklide yasalaşmamasının yaşattığı sıkıntılar ile pandemi sonrasında dünyada artan turizm harcamalarının aynı şekilde ülkemize yansımadığı ile ilgili görüşlerini paylaştı.

İYİ Parti'nin destinasyonlar arası ulaşım ağı projesinin de konuşulduğu toplantı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Bu Haber 09.09.2022 - 08:30:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.