İTÜ kruvaziyer turizmine eleman yetiştirecek

İTÜ kruvaziyer turizmine eleman yetiştirecek
19 yıldan bu yana turistik oteller başta olmak üzere, seyahat acentalarına ve uçak şirketlerine yüzlerce profesyonel eleman yetiştiren İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu, bu defa uluslararası turist gezisi düzenleyen lüks kruvaziyer gemilerde de hizmet görecek profesyonellerin eğitimine başlıyor.


TurizmGuncel


Bir yıl sürecek eğitimin kayıtları 15 Haziran 2010'da başlıyor. Bir grup öğretmen ve öğrencileri ile İstanbul'a gelen ve denize yeni indirilen Magnifica isimli dünyanın en lüks kruvaziyer gemisini özel izinle ziyaret eden okul müdürü Şaban Ali Yaşaroğlu şunları söyledi: "Bilindiği gibi dünya coğrafyasının büyük bölümü sularla kaplıdır. Deniz tutkunu insanların okyanuslarda seyahat etme isteği giderek ivme kazanmakta, bu tutku turizm işletmelerinin ilgisini kamçılamaktadır. Bu nedenle insanların giderek artmakta olan bu taleplerini karşılamak için lüks otel tipi kruvaziyer gemilerinin denize indirilmekte olduğu bir süreci yaşamaktayız."

"Bugün yeni denize indirilen Magnifica kruvaziyer gemisini ziyaret etme amacımız, gemideki hizmetlerin nasıl yürütüldüğünü ve konuk memnuniyetinin nasıl kazanıldığını yerinde görmek ve bilgilenmektir. Çünkü biz de 15 Haziran tarihi itibariyle başvuruları kabul edip lüks kruvaziyer gemilerin zengin konuklarına yüksek standart kalitesine uygun hizmet verebilecek profesyonel eleman yetiştirmeyi de eğitim programımıza alacağız."


Bu Haber 01.05.2010 - 13:05:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ARTUN ÇAĞLAYAN 03.05.2010 - 06:39

    TURİZM FAKÜLTE VE YÜKSEK OKULLARININ % 99,9 DENİZİ GÖRMEMEKTE İNAT VE İSRAR EDERKEN 19 YIL SONRA BİLE OLSA İTU VE ŞABAN HOCANIN GEMİSİ BİLE OLMAYAN ÜLKEMİZDE DENİZİ GÖRMESİNİ SAYGIYLA KARŞILIYORUZ. ŞABAN HOCAM SİZE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ. GSM 0533 515 42 92 SAYGILARIMLA ARTUN ÇAĞLAYAN

  • EMİR HEPOĞLU 02.05.2010 - 05:58

    Gayet yerinde bir hamle , başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Şaban hocam eminimki incelemiştir ancak nacizane hatırlatmadan geçemeyeceğim , konu hakkında Filipinler mükemmel bir örnektir.Bilindiği üzere dünya kruvaziyer turizminde çalışanların büyük bölümü bu ülkeden yetişmedir. Üniversite dışında sadece bu iş gurubu için eleman yetiştiren eğitim kurumlarıda mevcuttur . Saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.