İTO’nun TripAdvisor ile yaptığı anlaşma İstanbul’ ne kazandıracak?

İTO’nun TripAdvisor ile yaptığı anlaşma İstanbul’ ne kazandıracak?
Dünyanın en büyük seyahat değerlendirme platformu TripAdvisor’da İstanbul sayfalarını artık istanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) yönetecek. Toplantıda konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, anlaşmanın İstanbul’a neler kazandıracağını maddeler halinde anlattı.

TripAdvisor’da İstanbul’un resmi tanıtım sayfalarını bir yıl boyunca ‘One Istanbul’ markası üzerinden ICVB yönetecek. Projeyle ilgili olarak düzenlenen imza töreni ve basın toplantısı İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlendi.

‘’İstanbul’u yeni ve büyük hedeflere hazırlıyoruz’’

TripAdvisor’da 1 yıldızlık artışın işletmelere yüzde 5-9 ilave getir getirdiği belirtilen basın toplantısında, TripAdvisor ile başlatılan pazarlama hamlesinin İstanbul’un turizm gelirlerine büyük ivme kazandırcağı belirtildi. İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, ‘’Bu yıl, tarihinde ilk kez ziyaretçi sayısı nüfus sayısını geçecek İstanbul’u yeni ve büyük hedeflere hazırlıyoruz. İstanbul’un marka ve ürünlerini sosyal medya entegrasyonu ile en iyi şekilde tanıtarak, şehrimizin enerjisini dünyaya daha güçlü şekilde yayacağız. Ziyaretçi etkileşim ve kullanım dataları ile zenginleşen derinlikli raporlama imkanının elde edilmesi ve detaylı bir İstanbul ziyaretçi grafiğinin oluşturulmasını da sağlayacağız ve bu verilerden oluşan bilgiyi İstanbul’un tüm paydaşları ile dönem dönem paylaşacağız” diye konuştu.

İstanbul’un ‘büyük veri’ kabiliyetleri ile hedef bölge ve segmentlere, yerel dillerinde özel reklam verme imkanı da sağlayan TripAdvisor aracılığıyla, dünyanın dört bir yanına dijital dünyadan sesini duyuracağını belirten Avdagiç, siteyi İstanbul seyahati rezervasyonu yapmaya motive eden iletişim kanalı olarak kullanacaklarını da kaydetti.

“Milyonlarca turist İstanbul hakkında en doğru bilgiye ulaşacak”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şunları söyledi: “İstanbul’a olan ilgiyi ciddi oranda artıracak tanıtım sayfaları aracılığıyla, İstanbul’un sahip olduğu değer ve güzellikler, milyonlarca TripAdvisor kullanıcısının karşısına en doğru bilgilerle çıkacak ve şehrin tanıtımı güvenilir içeriklerle yapılacak. ICVB olarak, önümüzdeki yıllarda, İstanbul’un TripAdvisor listelerinde de ‘Dünyanın 1 Numaralı Destinasyonu’ unvanını kazanmasını ve bu unvanın kalıcı olmasını hedefliyoruz. İstanbul’u uluslararası alanda etkili bir şekilde temsil ederek, dijital dünyada ve kongre turizminde önemli bir çıkış yakalamak istiyoruz.”

TripAdvisor Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yöneticisi Chad Shiver da, turistlerin yüzde 92’sinin, diğer turistlerin TripAdvisor gibi seyahat platformlarında ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı yorum ve tavsiyelerine, destinasyon reklamlarından daha fazla güvendiklerini söyledi.

oneistanbul

‘’Türkiye incelemeleri yüzde 158 arttı’’

Shiver, “Son iki yılda TripAdvisor üzerinden Türkiye’yi inceleyen seyahatçi sayısı yüzde 158 artış gösterdi. Bu da Türkiye’ye olan ilginin canlandığını bizlere gösteriyor. Seyahatçilerin Türkiye’ye olan ilgisi şu an tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu büyümenin çok büyük bir kısmı İstanbul’un misafirperverliğinden, kültürel ve tarihi zenginliğinden ve gastronomi alanındaki çeşitliliğinden kaynaklanıyor. 2018 yılında, kullanıcılarımız tarafından seçilen en sevilen destinasyonların arasında İstanbul da yer aldı ve Travelers’ Choice Destinasyon Ödüllerimizin kapsamında, İstanbul, dünyanın en iyi 8inci destinasyonu oldu. Travelers’ Choice ödülü, TripAdvisor tarafından seyahat sektörünün en iyilerine, hizmet, kalite ve müşteri memnuniyeti noktalarına odaklanarak verilen en önemli ödül” diye konuştu.

Shiver, şunları söyledi: “TripAdvisor olarak, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’yla birlikte çalışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. İstanbul’u aylık 490 milyondan fazla tekil ziyaretçi kitlemize tanıtacağız. TripAdvisor’da, ICVB’nin güvenilir içeriklerine seyahatçilerimiz tarafından oluşturulan kullanıcı bazlı içeriklerin tamamlayıcısı olarak yer vermek herkes için çok büyük bir kazanç olacak. Ek olarak, İstanbul’a özel oluşturulan hizmet kampanyaları stratejisi kapsamında, şehrin en büyük rakiplerini araştıran kullanıcıların aklına İstanbul’u sokarak yepyeni bir potansiyel seyahatçi kitlesi oluşturacağız.”

Anlaşma İstanbul’a ne kazandıracak?

ICVB, İstanbul sayfasının yönetimini devralarak şehrin ana sayfasında yer alan bilgi ve görselleri düzenlemenin yanı sıra birtakım özel haklara da sahip olacak. İTO Başkanı Avdagiç, bunları 8 başlık halinde şöyle açıkladı:

1- En önemli hedef, her ay 490 milyon kullanıcının kullandığı TripAdvisor’da, İstanbul’a olan ilginin ve ziyaretçi trafiğinin artırılması.

2- Projeyle, İstanbul’un sahip olduğu değerler, milyonlarca TripAdvisor kullanıcısının karşısına en doğru bilgilerle çıkacak. Bir başka ifadeyle şehrin tanıtımı güvenilir içeriklerle İTO/ICVB tarafımızdan yapılacak.

3- İstanbul’un TripAdvisor listelerinde ‘Dünyanın 1 Numaralı Destinasyonu’ unvanını kazanmasında ve bu unvanının kalıcı olmasında önemli bir eşik aşılmış olacak.

4- Hedef bölge ve segmentlere, yerel dillerinde özel reklam verme imkanı da sağlandığı için, gerçek anlamda dünyanın dört bir yanına dijital dünyadan İstanbul’un sesi duyurulabilecek.

5- Dijital mecranın imkanlarıyla ‘akıllı hedefleme’ imkanlarına kavuşulacak. Sözgelimi İstanbul’a rakip destinasyonların sayfalarını ziyaret eden ve o destinasyonlara seyahat etmeyi planlayan TripAdvisor kullanıcıları tespit edilebilecek. Bu kişilere ilgi alanlarına göre İstanbul’un zenginlikleri hakkında duyuru yapıp onlar da şehre çekilebilecek.

6- TripAdvisor’da gerçekleşen etkileşim ve data kullanımı, bize İstanbul ziyaretçileri için derinlikli ve güvenilir raporlama imkanı verecek.

7- İstanbul’da gerçekleştirilecek olan her çeşit etkinliğin duyurusunun uluslararası alanda daha etkin bir şekilde yapılması fırsatına sahip olunacak.

8- En önemlisi de seyahate çıkanları, İstanbul rezervasyonuna motive eden bir iletişim kanalı ortaya çıkmış olacak.



Bu Haber 01.08.2019 - 10:21:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.