ITB Berlin'in partner ülkesinin turizm bakanından tepki toplayan 'eşcinsel turist' açıklaması

ITB Berlin'in partner ülkesinin turizm bakanından tepki toplayan 'eşcinsel turist' açıklaması
ITB Berlin’in bu yılki partner ülkesi Malezya’nın Turizm Bakanı tarafından eşcinsel turistlerle ilgili gelen soruya verilen cevap dünya çapında tepki topladı.

Bu yıl 53’üncü kez kapılarını açan ITB Berlin’in partner ülkesi Malezya oldu. Dün gerçekleştirilen bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Malezya Turizm Bakanı Mohamaddin Ketapi’nin açıklamaları tepki topladı.

Deutsche Welle muhabiri tarafından Malezya’nın LGBT bireylere dönük yaklaşıma atıf olarak sorulan “Ülkenizin kapısı eşcinsel turistlere ve Yahudi turistlere açık mı?” sorusunu yanıtlayan Ketapi, Malezya'da hiç eşcinsel insan olmadığını öne sürerek, "Ülkemizde bahsettiğiniz türden insanlar olduğunu sanmıyorum" dedi.

DW'ye göre Mohamaddin ayrıca ülkesindeki LGBT ve Yahudi turistlerin güvenliği hakkındaki soruları yanıtlamaktan kaçındı. Bakanın cevabı ve başka soruları yanıtlamaktan kaçınması, toplantıdaki gazetecilerden tepki gördü. Olay, pek çok ülkede de haber oldu.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre, Malezya hükümeti daha önce yaptığı bir açıklama ile "LGBT bireyleri tanımayacaklarını" açıklamıştı. Kültür bakanı daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla hükümetin görüşünün aynı olduğunu belirten haberler paylaştı.

Malezya, 2019 yılında 30 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.


Bu Haber 08.03.2019 - 09:32:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.