ITB Berlin sonuç raporu: 175 bin ziyaretçi, 6.7 milyar Euro iş hacmi

ITB Berlin sonuç raporu: 175 bin ziyaretçi, 6.7 milyar Euro iş hacmi
Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin'in kapanış raporu yayınladı. Raporda, 175 bin ziyaretçi ile yeni bir rekora imza atıldığı kaydedildi.


TurizmGüncel

"Uluslararası krizler ve politik gerilimlere rağmen 2015 için daha umutlu bir durum olamazdı" denilen fuar kapanış raporunda, enerji giderlerinin, enflasyonun ve faizin düştüğü belirtilerek, Avrupa ve Kuzey Amerika seyahat pazarlarında beklentinin yüksek olduğu ifade edildi. Raporda, "Almanya'da tüketiciler seyahat için istekli. Ücretlerin yükselmesi, giderlerin azalması ve işsizliğin sabit kalması Alman halkının harcamalarını arttırmasını sağlacak. Lüks segmet ürünlere talep artacak" denildi.

4 - 8 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı'na, dünyanın 186 ülkesinden 10 bin 96 fuarcınn katıldığı belirtilen raporda, ziyaretçilerin 3'te 2'sinin yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerden oluştuğu kaydedildi. Fuarı ziyaret etmek için Berlin dışından gelenlerin sayısı 115 bin olurken, geçen yıl 6,5 milyar Euro olan fuardaki iş hacmi bu yıl 6,7 milyar euro'ya yükseldi.

Fuara katılan tüm destinasyonların olumlu sonuçlar elde edeceği belirtilen raporda, Almanya seyahat pazarının son beş yıldır kesintisiz bir şekilde büyüdüğü ve bu büyümenin 2015 yılında da devam edeceği vurgulandı. Euro'nun dolar karşısında değer kaybetmesinden dolayı Kuzey Amerika için Avrupa seyahatinin son derece ucuzladığı belirtilirken, Mısır'daki toparlanmanın yavaş seyrettiği, Yunanistan'da ise çift haneli büyüme öngörüldüğü ifade edildi.



Bu Haber 09.03.2015 - 14:37:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.