ITB Berlin kapılarını açıyor: DRV Başkanı Fiebig'den Türkiye açıklaması...

ITB Berlin kapılarını açıyor: DRV Başkanı Fiebig'den Türkiye açıklaması...
Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin bugün 53’üncü kez kapılarını açıyor. ITB Berlin 2019’un tanıtım toplantısında konuşan DRV Başkanı Norbert Fiebig “Türkiye’de tatilini geçirecek Alman turist sayısının 5 milyon 600 bin rakamına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Bu yıl 53’üncü kez kapılarını açacak olan ITB Berlin Fuarı, Türkiye turizmi için büyük önem taşıyor. Avrupa ve Almanya pazarının 2019 yılında nasıl bir performans göstereceği, bu yıl beklentilerin oldukça yüksek olduğu fuarda şekillenecek. Fuara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Arsoy da katılacak.

‘TÜRKİYE 5 MİLYON 600 BİN ALMAN TURİST AĞIRLAYACAK’

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, “Almanya’dan Türkiye’ye bu yıl gidecek turist sayısında 2016 yılına göre yüzde 58 artış bekleniyor. Türkiye’de tatilini geçirecek tahmini Alman turist sayısının, 2015 yılında gerçekleşen 5 milyon 600 bin rakamına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

‘ANTALYA AÇIK ARA ÖNDE, EN GÜÇLÜ ÜLKE TÜRKİYE’

Hürriyet’te yer alan habere göre, Türkiye turizmi ile ilgili oldukça iyimser rakamlardan bahseden Fiebig, yapılan ön rezervasyonlara bakıldığında Antalya’nın açık ara önde olduğunu da söyledi. Fiebig “2019 yılı için yapılan rezervasyonlarda Antalya açık ara ile birinci sırada. Potansiyel olarak en güçlü ülke Türkiye. Türkiye 2016 ve 2017 yıllarında kaybettiği turistleri yeniden kazanacak. Alman turistler Türkiye ile birlikte İspanya ve Yunanistan’a da ilgi gösteriyor. Küba’ya olan ilgi de bu yıl arattı” dedi.

‘UÇAKLARDA SIKINTILAR YAŞANABİLİR’

Alman Turizm Endüstrisi Başkanı Dr. Michael Frenzel ise dünyada turist sayısının yüzde 6 oranında büyüdüğünü ve Almanların en çok gezen halk sıralamasında hala en önde olduğunu belirterek, 2018 yılında yaşanan uçak krizlerinin 2019 yılında da yaşanabileceğine dikkati çekti. Frenzel “Geçen yıl Alman havaalanlarını kullanan inen yolcu sayısı yüzde 4 oranında artış göstererek 244 milyona ulaştı. Havaalanlarının kapasitesi, yolcu yükü ve iflas eden hava yolu şirketleri nedeniyle bu yıl da uçaklarda sıkıntılar yaşanabilir” dedi. Alman turizm şirketi TUI de bu yıl içinde uçak yolcularının yüksek sezonda sıkıntılar yaşayabileceklerine dikkati çekmişti.


Bu Haber 06.03.2019 - 10:59:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.