İtalya'nın kuzeyinde hayat durdu, 16 milyon kişiye seyahat yasağı

İtalya'nın kuzeyinde hayat durdu, 16 milyon kişiye seyahat yasağı

Çin ve İran'ın ardından koronavirüsten en fazla insanın hayatını kaybettiği İtalya'da hükümet olağanüstü önlemler aldı. Ülkenin kuzey bölgelerindeki şehirlere giriş ve çıkışlar kapatıldı, seyahatler sadece özel izinle yapılabilecek.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İtalya'da hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle hükümet olağanüstü önlemler aldı. Alınan yeni kararlarla ülke nüfusunun neredeyse 4'te birinin yaşadığı bölgelerde hayat durma noktasına gelirken, başta Milan olmak üzere, ülke ekonomisinin lokomotifi olan bölgelerde seyahat yasaklandı.

Kısa vadedeki büyük ekonomik kaybı göze aldı

İtalyan hükümetinin aldığı önlemler, Çin dışında alınan en kapsamlı önlemler olma özelliğini taşıyor. İtalyan hükümetinin, uzun vadede ekonomiyi kurtarabilmek için kısa vadedeki büyük kayıpları göze aldığı ifade ediliyor.

italya

''Acil bir durumla karşı karşıyayız''

Kabinede alınan kararları basın toplantısıyla açıklayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ''Acil bir durumla karşı karşıyayız'' ifadelerini kullandı. Alınacak önlemlerin titizlikle belirlendiğini ifade eden Giuseppe Conte, amaçlarının hem salgını kontrol altına almak hem de sağlık sisemi üzerindeki yükü hafifletmek olduğunu ifade etti.

Sadece özel izinle seyahat edilebilecek

Alınan kararlar sonrası hem koronavirüs salgının yaşandığı şehirler arasında hem de bu bölgeleden dışarıya seyahatin yasaklandığını belirten Başbakan Giuseppe Conte, herhangi bir seyahatin sadece özel izinlerle yapılabileceğine dikkat çekti.

En az 3 Nisan'a kadar sürecek

İtalya'nın kuzeyindeki şehirlere dönük olağanüstü önlemler, toplamda 16 milyon nüfusun yaşadığı bölgeleri kapsıyor. Bu da İtalya nüfusunun 4'te birinden fazla bir sayıya tekabül ediyor. Getirilen seyahat yasağının, en az 3 Nisan'a kadar süreceği ifade edildi.

Alınan önlemlerin, ülkenin ekonomik ve kültürel başkenti Milan ile en önemli turizm merkezi Venedik dahil, zengin kuzey kesimini karantinaya alınmış bölgelere dönüştürceği belirtiliyor.



Bu Haber 09.03.2020 - 16:13:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.