İtalya’nın 10 € vergi aldığı turiste Türkiye 30 $ destek veriyor

İtalya’nın 10 € vergi aldığı turiste Türkiye 30 $ destek veriyor
Türkiye, ülkeye kruvaziyer yolcusu çekmek için yolcu başına 30 dolar teşvik verirken, İtalya’nın Venedik kenti, ‘geliri en az ve en sinir bozucu kesim' olarak tarif ettiği kruvaziyer yolcularından ve günübirlikçilerden yüksek sezonda 10 euro vergi almaya karar verdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yılda ortalama 24 milyon insanın ziyaret ettiği Venedik, artık günübirlikçilerden de vergi alacak.

Her yıl turist akınına uğrayan ve yılda ortalama 24 milyon insan tarafından ziyaret edilen İtalya'nın Venedik kenti, 'katma değeri en düşük ve en sinir bozucu kesim' olarak tarif ettiği günübirlikçilerden de vergi almaya başlıyor.

24 MİLYONUN 15 MİLYONI GÜNÜBİRLİKÇİ

Venedik Şehir Konseyi, bundan böyle kente gelen 24 milyon ziyaretçinin 15 milyonunu oluşturan günübirlikçilerden düşük sezonda 2,50, yüksek sezonda ise 10 euro vergi alacağını duyurdu.

''VENEDİK'E BİR KURUŞ KATKILARI YOK''

Önemli bir bölümünü kruvaziyer turistlerinin oluşturduğu ziyaretçiler, dünya mirası kente herhangi bir ekonomik katkı yapmadan, yanlarında getirdikleri yiyecekleri tüketerek şehri gezmekle suçlanıyor. Bu ziyaretçilerin kentin kafe ve restoranlarında yemek dahi yemediği ve şehre bir kuruş katkılarının olmadığı belirtiliyor.

VERGİYİ NASIL TAHSİL EDECEK?

Venedik, günübirlik olarak kente gelen ziyaretçilerden alacağı bu vergiyi otobüs, tren veya kruvaziyer şirketleri aracılığıyla tahsil edecek.

ÖNCEDEN SADECE OTELLERDE KONAKLAYANLAR ÖDÜYORDU

Venedik önceden sadece otellerde konaklayanlardan vergi aldığı için günübirlikçiler vergi ödemeden kenti gezebiliyordu. ancak yeni uygulamayla birlikte günübirlikçiler de vergi ödemek zorunda kalacak.

TÜRKİYE YOLCU BAŞINA 30 DOLAR DESTEK VERİYOR

Türkiye ise, yaşanan terör olayları nedeniylE neredeyse sıfırlanan kruvaziyer yolcu sayısını arttırmak için A grbu seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar destek veriyor.



Bu Haber 03.01.2019 - 11:27:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.