İtalya turizmi için mafya uyarısı!

İtalya turizmi için mafya uyarısı!
Koronavirüs salgını en ağır yaşayan ülkelerden İtalya, 15 Haziran'da sınırlarını yeniden ziyaretçilere açtı ne var ki ortada turist yok. Öte yandan, bir rapor hazırlayan İtalya emniyeti, mafyanın turizme sızabileceği uyarısında bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Sınırlarını yeniden turistlere açan İtalya'da, ortada turist olmadığı belirtiliyor. Tourism Review'de yer alan habere göre, yüzde 33.5'i yabancılardan olmak üzere, yılda 153 milyar euro ekonomik değer üreten, 4.2 milyon kişiyi istihdam eden ve ülke GSYİH'nın yüzde 13.2'sini üreten İtalyan turizm sektörünün bu yıl 31 milyon ziyaretçi kaybı yaşayaması bekleniyor.

İtalya Ulusal Turizm Kurulu (ENIT), 2020 yılında uluslarası gecelemelerin yüzde 49 düşeceğini ve ancak 2023 yılına gelindiğinde 2019 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

Turist merkezleri ve oteller boş

İtalya kapılarını uluslararası girişlere açmasına rağmen, ülkedeki turizm merkezlerinin ve otellerin bomboş oluğu belirtiliyor. Var olan rezervasyonların iptal edilmesi ve çok az yeni rezervasyon gelmemesi edeniyle otellerin zor durumda olduğu, hükümetin sunduğu desteklerin ise yetersiz olduğu ifade ediliyor.

Mafya avantajlı hale gelebilir

Öte taraftan, İtalya emniyetinin hazırladığı bir raporda, turizm sektöründe yaşanan krizin mafyaya avantaj sağlayabileceği kaydedildi. Otellerin, barların ve restoranların nakit sıkıntısı çekmesinin mafyanın turizmde daha fazla rol almasını beraberinde getirebileceği belirtilen raporda, bunun önüne geçebilmek için devletin sektöre nakit sağlaması gerektiği ifade edildi.



Bu Haber 22.06.2020 - 09:58:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • fikret isiklioglu 22.06.2020 - 10:33

    eee tabii bos kalacak o ülkeler sen sinirlari actim diye millet hurra gidelim mi diyecek hemde daha bir kac ay önce günde yüzlerce cenazenin tasindigi ölü sayilari 30 binlere dayanmis ITALYA - ISPANYA - FRANSA ya akinmi edecek saniyorsunuz elbette kiyaslama yapacak sen ne kadar kisitlasanda gecmis yillarda tercihini Türkiye den yana kullanan Turist yine Türkiyeyi tercih edecek diye umuyorum bekliyorum diliyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.