İtalya aşısızlara kısıtlama getirdi

İtalya aşısızlara kısıtlama getirdi

İtalya hükümeti, koronavirüs salgınında günlük vaka sayılarının artışa geçmesi nedeniyle aşı yaptırmayanlara kısıtlayıcı tedbirler getirdi.


İtalya Başbakanı Mario Draghi, yeni tedbirleri "Süper yeşil geçiş sertifikası" olarak adlandırdı. Alınan tedbirler kapsamında 6 Aralık'tan itibaren aşısız kişiler spor etkinlikleri, sinema ve restoran gibi mekanlara alınmayacak.

HaberTürk’te yer alan haberde, İtalya, Avrupa ülkelerindeki koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle aşı yaptırmayanlara yönelik kısıtlayıcı tedbirler uygulanmasına karar verdi. Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla sağlık çalışanları için zorunlu olan aşı uygulamasına tüm okul personelleri, polis ve ordu da dahil edildi.

6 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni tedbirler kapsamında aşısız kişilerin spor etkinlikleri, sinema ve restoran gibi mekanlara giremeyeceklerini duyuran Mario  Draghi, "Komşu ülkelerdeki durumun çok ciddi olduğunu görüyoruz ve İtalya'daki durumun da yavaş yavaş ama sürekli kötüleştiğini görüyoruz. “ dedi.

Genelinde birçok mekana giriş ve etkinlik için zorunlu olan "yeşil geçiş sertifikası" yalnızca aşı yaptıranlara ya da koronavirüs atlatanlara verilecek. Yeşil geçiş sertifikası bugüne kadar aşı yaptıranlara, hastalığı geçirip iyileşenlere ve test sonucu negatif çıkanlara veriliyordu.

Ayrıca yeşil geçiş sertifikasının kullanım alanı, oteller ve şehir içi toplu taşımayı da kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni tedbirler 15 Ocak'a kadar geçerli olacak.



Bu Haber 25.11.2021 - 13:22:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.