İşte Yunanistan'ın 2021 yılı turizm geliri hedefi

İşte Yunanistan'ın 2021 yılı turizm geliri hedefi
Yunanistan Maliye Bakanı Christos Staikouras, 2021 yılında ne kadar turizm geliri elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2020 yılında 4 milyar euro turizm geliri elde eden Yunanistan, 2021 yılında bu geliri ikiye katlamayı hedefliyor. Yunanistan Maliye Bakanı Christos Staikouras, 2021 yılı turizm geliri hedeflerinin 8 milyar euro olduğunu açıkladı.

Devlet televizyonu ERT'ye konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Christos Staikouras, turizm açısından 2021'in 2020'den daha iyi olacağından emin olduğunu belirterek, ''Yunan ekonomisi için hayati önemde olan turizm sektörünü desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Staikouras, ''2019 yılında 18 milyar euro olan turizm gelirimiz 2020'de 4 milyar euroya geriledi. Bu yıl turizm gelirimizi geçen yılkinin iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkenin koronavirüs salgınından çıkmasına mukabil destekler de sonlandırılacak. Aşı sertifikası Yunan turizminde başarının yolunu açacak. Dünya çapındaki aşıma Yunanistan turizminin iyi bir sonuç elde etmesine büyük katkı sunacak.

Pandeminin sona ermesiyle beraber Yunanistan'ın turizm yatırımlarında merkez haline geleceğini öne süren Bakan Christos Staikouras, ''Pandemi 2020'de de yatırımları durdurmadı. Tersine geçtiğimiz yıl yatırım patlaması yaşandı.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 20.03.2021 - 14:58:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ebru TUFEKCI 20.03.2021 - 04:08

    MERHABA YUNANİSTAN'NIN 2021TURİZM GELİRİNİ İKİYE KATLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK MORALİMİZİ BOZMASIN.ANCAK DURDUK YEREDE YUNANİSTAN MALİYE BAKANININ BÖYLE BİR TAHMİNDE BULUNMASI NEYE İSTİNADEN YAPILMIŞTIR? ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL.HELE BU PANDEMİDE TÜRKİYE'DE DE HALKIN %/75 LİK KESİMİNİN HIZLA AŞILANMASI GEREKİYOR.KALDI Kİ ABD'NİN SEVGİLİ YENİ DOST MÜTTEFİKİ YUNANİSTAN'NA KURDUĞU ÜSTLER.,FİNANSAL YATIRIMLARI ES GEÇMEMİZ SÖZKONUSU OLAMAZ.,ÇOK DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMAMIZI GEREKTİREN PEKÇOK ŞEY VAR.EBRU TÜFEKÇİ

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.