İşte yolcuların yeni havalimanı ile ilgili değerlendirmeleri

İşte yolcuların yeni havalimanı ile ilgili değerlendirmeleri

İstanbul Havalianı'nı kullanan yolcuların sunulan hizmetlerden memnun olup olmadıklarını tespit etmek ve müşteri deneyimlerini öğrenmek amacıyla ERA Research & Consultacy şirketi işbirliği ile bir yolcu deneyim araştırması yapıldı.


Airporthaber'de yer alan habere göre, ERA Research & Consultacy şirketi işbirliği ile yapılan araştırmada temizlikten, havalandırmaya, self check-in imkanlarından bekleme salonlarının sunduğu hizmetlere kadar bir çok farklı kriter değerlendiridi.

YOLCULARDAN TAM NOT

Araştırmanın sonuçlarına göre İstanbul Havalimanı'nı deneyimleyen yolcular aldıkları hizmetlerden memun gözüküyor. Hem iç hem de dış hatları kullanan yolcular İstanbul Havalimanına tam not verdi.

Memnuniyet oranın yüksek olması yeni havalimanının tam kapasite hizmet vermeye hazır olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya göre İstanbul Havalimanı’nı iç hat uçuşlarında ilk defa kullanan yolcuların oranı yüzde 86 olurken, dış hat uçuşlarında ilk defa kullanan yolcuların oranı yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. 

YOLCULARIN SEYAHAT SEBEPLERİ

İstanbul Havalimanı'nda, iç hatlardan giden yolcuların yüzde 74,4’ünün tatil amaçlı yüzde 25,2'sinin ise iş amaçlı seyahat ettiği görülüyor. 

Dış hatlarda ise bu oran tatil amaçlı seyahat edenlerde yüzde 72,8 iken iş amaçlı seyahat edenlerde ise yüzde 27,2 oranında.

TERMİNAL TAM NOT ALDI

İstanbul Havalimanı'nı kullanan yolcular özellikle terminale tam not veriyor. İç hatlardan giden yolcuların memnuniyet oranı yüzde 92 seviylerinde. İstanbul'dan ilham alınarak inşa edilen terminalin mimari yapısının beğeni oranı ise yüzde 99'a ulaşıyor. 

Araştırmaya göre havalimanı temizliğinden, havalandırmasından, bekleme alanlarının yeterlilik ve rahatlığından memnun olan iç hat yolcularının oranı yüzde 90'ın üzerinde. 

İstanbul Havalimanı'ndan Kıbrıs ve Bakü'ye giden dış hat yolcularının ise terminal genelinden memnuniyet oranının yüzde 90 olduğu belirtiliyor.

YOLCULARIN HAVALİMANINA ULAŞIM TERCİHLERİ

Yolcuların İstanbul Havalimanı'na ulaşım terciherine bakıldığında iç hat yolcularının yüzde 32,8'i Havaist'i, yüzde 18,4'ü ise İETT otobüsünü tercih ediyor. Yolcuların yüzde 25,2'si ise kendi aracıyla ulaşım sağlıyor. 

Dış hatlarda ise yolcuların yüzde 37,1 ulaşımı kendi aracıyla sağlarken, yüzde 19,9'u Havaist'i yüzde 15,2'si ise taksi kullanmayı tercih ediyor.

'TEKNOLOJİ VE KONFORUN ÖN PLANDA OLDUĞU BİR İŞLETME'

Araştırma sonuçlarını yorumlayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu bu araştırma ile yolcuların beklentilerini ölçtüklerini ve neleri doğru yaptıklarını belirlediklerini ifade etti. İstanbul Havalimanı'nın en önemli önceliklerinden birinin yolcu konforunu ve seyahat deneyimini kusursuz hale getirmek olduğunu vurgulayan Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın teknoloji ve konforun ön planda olduğu bir işletme olduğunu belirtti.



Bu Haber 19.12.2018 - 12:53:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmey aydogdu 19.12.2018 - 08:08

    Keske bu arastirma yeni acilan dalaman havalimani icinde yapilsaydi. Kalitesizlik ve kullanissiz bir hava limani nasil olur odulu alirdi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.