İşte yeni normalleşmenin detayları

İşte yeni normalleşmenin detayları
İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak kademeli normalleşmenin detaylarını açıkladı. Yayımlanan genelgeyle zorunlu karantinanın, ikisi hariç, tüm ülkeler için kaldırıldığı görüldü.


Hazırlayan: Efsa Pural

Türkiye'de 1 Temmuz'dan itibaren hayata geçecek yeni normalleşmenin detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'yeni normalleşme' genelgesinde dikkat çeken düzenlemeler şöyle:

1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak.

Faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm iş yerleri, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebilecekler.

STK’lar, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatif ve birliklerin genel kurul dahil geniş katılımlı tüm etkinlikleri ile her türlü toplantı, gösteri veya yürüyüşleri için hala geçerli olan kişi başına asgari açık alanlarda 4 m², kapalı alanlarda 6 m² yer ayrılarak yapılmasına dair uygulama aynı şekilde sürdürülecek.

Halihazırda konaklama tesislerinde saat 22.00’de, diğer yerlerde ise saat 21.00’de sona eren müzik yayınları (canlı icra edilenler de dahil), bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

Park, bahçe, kamp alanı, piknik/mesire alanı gibi yerlere dair ilgili genelgelerle getirilen ilave kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacak.

Nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmeye devam edilecek ve konaklama tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılmayacak.

Şehir içi ve/veya şehirler arası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilecek, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençlerin araçları kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırılacak.

Normal mesai düzenine geri dönülecek. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecek.

Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan Türkiye'ye gelen yolcular artık karantinaya girmeyecek. Bu yolcular için negatif PCR testi ibraz etmek yeterli olacak. Afganistan ve Pakistan’dan gelenlerin karantina süresi ise 14 günden 10 güne düşürüldü



Bu Haber 28.06.2021 - 08:11:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • londra 28.06.2021 - 04:06

    hindistan dahil, ingiltere’nin kirmizi listesindeki butun ulkelerden girisi serbest yapmislar. turkiye bu yaz kirmizi listeden cikamaz bunun uzerine. gecmis olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.