İşte TUI'nin Türkiye iptallerini 27 Haziran'a uzatma nedeni

İşte TUI'nin Türkiye iptallerini 27 Haziran'a uzatma nedeni
TUI İngiltere, belirsizlik nedeniyle Türkiye iptallerini 27 Haziran'a kadar uzattı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeye dönük tatilleri, süregelen belirsizlik nedeniyle 27 Haziran'a kadar iptal ettiğini açıkladı. İptallerin 27 Haziran'a ertelendiği diğer 8 destinasyon ise Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Mısır, Yeşil Burun Adaları, Fas, Tunus ve Bulgaristan olarak açıklandı.

Neden 27 Haziran?

Bilindiği üzere İngiltere, zorunlu olmayan uluslararası seyahatler için 'trafik lambası' sistemine geçmişti. Söz konusu liste, 3 haftada bir gözden geçirilecek ve vaka durumuna göre ülkeler kategori değiştirecek.

Bu kapsamda İngiltere, seyahat listelerini ilk olarak 7 Haziran'da güncelleyecek. Bir sonraki güncelleme ise 27 Haziran'da yapılacak.

TUI'nin belirlediği tarih, Türkiye'nin 7 Haziran'da sarı listeye, 27 Haziran'da ise yeşil listeye gireceğine ilişkin beklenti içinde olduğunu gösteriyor.Bu tarih aynı zamanda, halihazırda sarı listede olan İspanya ve Yunanistan'a operasyon yapan TUI'nin, sarı listeye girse bile Türkiye'ye turist getirmeyeceği şeklinde yorumlanıyor.



Bu Haber 25.05.2021 - 17:03:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mahmut Uğur Köse 26.05.2021 - 06:33

    Yeter artik nolur Turizm acilsin halimiz cok kotu yazmadigim yer kalmadi. Ne destek var ne is. Yemin ederim avrupaya gidenlerle dalga gecerdim ama asil akilsiz benmisim. Kurtulus yok burada

  • Hasan Dirik 25.05.2021 - 05:29

    Maalesef İsveçte Türkiye seyahat edilmemesi tavsiye kararını 1 Temmuza kadar uzattı .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.