İşte Thomas Cook iflasının İspanya'daki otellere etkisi

İşte Thomas Cook iflasının İspanya'daki  otellere etkisi

İspanya Otelciler Federasyonu, Thomas Cook'un iflası nedeniyle 500 civarında otelin kapanmakla yüz yüze olduğunu açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası, şirketin en büyük operasyonu yaptığı İspanya'daki otelleri de zor durumda bıraktı.

500 otel kapanmakla yüz yüze

Cinco Dias'a konuşan İspanya Otelciler Federasyonu Başkanı Juan Molas, iflas nedeniyle 500 civarında otelin ani bir şekilde kapanmakla yüz yüze olduğunu kaydetti. Hükümetin acil önlem almaması durumunda durumun daha da kötüleşeceğini belirte Molas, Thomas Cook'un iflasının İspanya turizmine vereceği zararın başlangıçta belirttikleri 200 milyon pounddan çok daha yüksek olacağını söyledi.

8 zincir otelin 100 milyon pound alacağı var

Thomas Cook'un İspanya'daki sadece 8 zincir otele 100 milyon pound borcu olduğunu anlatan Juan Molas, acil olarak kapanmakla yüz yüze olan otellerden 100 tanesinin tamamen Thomas Cook'a bağımlı olduğunu, diğerlerinin ise yüzde 30-70 kapasitesinin bu şirket tarafından kullanıldığını dile getirdi.

Kanarya ve Balear adalarındaki otellerin yüzde 40'ı etkilendi

Fuerteventura'da faaliyet gösteren ve Kanarya Adaları'nın ikinci büyük oteli olan bir işletmenin henüz 20 milyon euroluk bir yenilemeden çıktığını ve 700 yatağın ekim ayı itibariyle boş kaldığını kaydeden Molas, Kanarya ve Balear adalarındaki tesislerin yüzde 40'ının iflastan etkilendiğini söyledi.

Bölgedeki koltuk kapasitesinin yüzde 30'u Thomas Cook'un elindeydi

İspanya turizm endüstrisinin uzmanları, Thomas Cook iflasının kışın Avrupalı turistler arasında popüler olan resortlerdeki etkisinin diğer yerlerden daha yıkıcı olacağına dikkat çekiyor. Juan Molas, ''Yoğun sezon yaklaşıyor ve buradaki hava yolu kapasitesinin yüzde 30'u Thomas Cook'un elindeydi. Bu da 1,3 milyon paket tur müşterisini etkileyebilir.'' dedi.



Bu Haber 01.10.2019 - 14:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.