İşte Rus hava yolu şirketlerinin 3 aylık zararı

İşte Rus hava yolu şirketlerinin 3 aylık zararı

Yılın ilk çeyreğinde Rus hava yolu şirketlerinin 700 milyon dolar zarar ettiği açıklandı.


Rusya'da faaliyet gösteren hava yolu şirketlerinin 2019 yılının ilk çeyreğindeki zararının 45 milyar 300 milyon ruble (700 milyon dolar) olduğu belirtildi.

Gazetem.Ru'nun Uçak Üreticileri Birliği'nin raporundan aktardığı bilgilere göre, Rus hava yolu şirketlerinin ilk 3 aydaki kaybının 2018 yılının tamamıyla karşılaştırılabilecek kadar büyük olduğu kaydedildi.

Üç aylık dönemde Rus hava yolu şirketlerinin 306 milyar ruble (4 milyar 760 milyon dolar) gelir elde ettiği belirtilen raporda, şirketlerin giderlerinin ise 351 milyar 500 milyon ruble (5 milyar 462 milyon dolar) olduğu ifade edildi. Raporda söz konusu giderlerin 92 milyar 600 milyon rublesi (1 milyar 439 milyon dolar) kiralama, 88 milyar 900 milyon rublesi (1 milyar 381 milyon dolar) yakıt giderleri ve 53 milyar 600 milyon rublesi de (833 milyon dolar) havaalanı hizmetleri giderlerinden oluştu.

Uçak Üreticileri Birliği uzmanları, havayolu şirketlerinin giderleri ve gelirleri arasındaki rekor düzeydeki farkın nedeninin, tarife politikalarındaki muhafazakar senaryo ve hizmet fiyatlarında keskin bir artışın reddedilmesi olduğuna inanıyor. Geçen yıl pahalanan yakıta denk gelen giderlerinin büyük çoğunluğu, yüksek sezon (Mayıs-Eylül) sayesinde dengelenirken, bu yaz giderleri geri kazanma yöntemi uzmanlar için gerçekçi görünmüyor.

Uzmanların değerlendirmelerine göre, geçtiğimiz yıl akaryakıt fiyatlarındaki artış, yalnızca Rusya içi hava taşımacılığı piyasasında değil, aynı zamanda geleneksel olarak karlı olan uluslararası yönlerde de olumsuz etki yarattı.



Bu Haber 18.06.2019 - 11:32:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.