İşte otellerin 5 ayda ödediği konaklama vergisi
2024 yılının 5 aylık döneminde otellerin ödediği konaklama vergisi ve turizm payı miktarı belli oldu.

Turizmdatabank’ın Hazine’den derlediği verilere göre, 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde, otellerden konaklama vergisi olarak yaklaşık 2,2 milyar TL vergi tahakkuk etti. Bu dönemde ödenen vergi de yaklaşık 1,75 milyar TL oldu. Bu dönemde en çok konaklama vergisi İstanbul ve Antalya’dan alınırken onları; Ankara, Muğla, İzmir, Bursa ve Nevşehir izledi.
TGA için sektörden 1,25 milyar lira toplandı
Öte yandan, Turizm Geliştirme Ajansının (TGA) turizm sektöründen aldığı Turizm Payı miktarı 2024 yılı 5 aylık dönemde yüzde 115 artarak 1,25 milyar TL oldu. Bunun 66 milyar TL’si vergi olarak devlete giderken kalanı TGA’ya aktarıldı.
2024’te otel ciroları
Yabancı ve yerli gecelemelerin yükseldiği 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde, Türkiye'deki otellerde yapılan ciro 3,48 milyar doları geride bıraktı. Ciroda esas paylar; İstanbul ve Antalya illerinde.
İlgili Haberler

Hilton'un yeni markası EMEA bölgesine Madrid'den giriş yapıyor
Hilton'un yeni markası Outset Collection by Hilton, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde ilk otelini İspanya'nın Madrid şehrinde açmaya hazırlanıyor.

2027 turizm sezonu nasıl geçecek? Seyahat acenteleri tahminlerini açıkladı
Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı'nda düzenlenen oturumda Jolly, Setur, Tatilbudur ve Tatilsepeti'nin üst düzey yetkilileri 2027 turizm sezonuyla ilgili beklentilerini paylaştı.

Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı ağustosta da geriledi! Bakanlık verileri paylaştı
Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Ağustos 2026 döneminde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,03 oranında azalarak 6 milyon 963 bin 65 oldu.



%20(2).gif)

