İşte Mısır’daki otellerin doluluk oranı ve fiyatı

İşte Mısır’daki otellerin doluluk oranı ve fiyatı

Mısır, 2019'da ülke turizmini pazarlamak için öncelik vereceği destinasyonları belirledi. Ülke genelinde Kahire ve İskenderiye hariç, otel fiyatlarının düşüklüğü ise dikkat çekiyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

2019-2020 kış sezonuna hazırlanan Mısır, Kızıl Deniz'deki resort destinasyonlarını pazarlamak için öncelik vereceği pazarları belirledi.

Sisi Romanya’yı ve Belarus’u ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde Romanya ve Belarus'a bir ziyaret gerekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, sonbahar döneminden itibaren bu ülkelerden Mısır'a dönük uçuşların arttırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Azerbaycan ve Avusturya’dan uçular başlıyor

Öte taraftan, haziran ayının başından itibaren Avusturya'dan Hurghada'ya dönük uçuşların başlamasının ardından, Azerbaycan'dan Kahire ve Şarm El Şeyh'e dönük uçuşlarının da temmuz ayından itibaren başlayacağı açıklandı. Ukrayna'dan Mısır tatili rezervasyonlarının yüzde 20 arttığı, İtalya'dan rezervasyonların da toparlandığı belirtiliyor.

İşte kampanya başlatacağı ülkeler

Mısır medyasında yer alan haberlere göre, Mısır'ın önde gelen resort bölgeleri hükümetin turizm politikası doğrultusunda hedef pazarlarda tanıtım kampanyaları başlatacak. Buna göre Güney Sina Yatırımcıları Derneği; Polonya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Baltık ülkeleri ile İtalya'da tanıtım kampanyaları başlatacak. Dernekten yapılan açıklamada, bu pazarlardan turist gelmesiyle beraber, Şarm El Şeyh'te 10 bin otel yatağı yatırımının daha yağılacağı kaydedildi.

Buna ek olarak, Mısırlı otelciler Doğu Avrupa'daki pazarlarla da çalışmak istiyor ancak Kızıl Deniz destinasyonlarının önceliği Almanya ve İngiltere gibi ülkeler olacak. Mısır'ın Avrupa ülkelerindeki pazarlama kampanyası eylül ayı ile birlikte başlayacak.

Bölgelere göre doluluk oranları

Charter uçuşlarının ne zaman tekrar başlayacağının belli olmamasından dolayı Rusya'yı pazarlama yapılacak ülkeler listesine almayan Mısır, Rusya'nın eksikliğine rağmen otel doluluklarında önemli bir büyüme elde etti. 2019 yılının ilk yarısında, ülkedeki otellerin ortalama doluluğunun yüzde 29 arttığı ifade edildi. 2019 yılı genelinde otel doluluklarının en yüksek olacağı Mısır bölgelerinin, yüzde 84 ile İskenderiye, yüzde 79 ile Kahire, yüzde 69 ile Hurghada ve yüzde 62 ile Şarm El Şeyh olması bekleniyor.

Bölgelere göre ortalama oda fiyatları

Buna karşın Mısır'da fiyatlar yerde Ortalama oda fiyatının en ucuz bölgenin 31 dolarla Şarm El Şeyh olduğu açıklanırken, gecelik oda fiyatının Hurghada'da 43, İskenderiye'de 72, Kahire'de ise 99 dolar olduğu kaydedildi.



Bu Haber 24.06.2019 - 16:42:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.