İşte Michelin yıldızlı yeni restoranlar

İşte Michelin yıldızlı yeni restoranlar

Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi, Zorlu Performans Sanatları Merkezinde düzenlenen etkinlikle açıklandı.  


Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi açıklandı. Zorlu Performans Sanatları Merkezinde düzenlenen törenle açıklanan 2024 seçkisine 58 yeni restoran eklendi. Seçkide İzmir’den 15, Bodrum’dan 19 restoran yer alırken geri kalanını ise İstanbul’daki restoranlar oluşturdu.

Açıklanan restoranlarla beraber Michelin Rehberinde Türkiye'den 111 restoran yer almaya başladı.

Yeni seçkide Vino Locale, Od Urla, Teruar Urla, Arkestra, Sankai by Nagaya, Maça Kızı ve Kitchen restoranları 1 Michelin Yıldızı aldı.

Michelin Rehberi 2023'te 1 Michelin Yıldızı alan Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ile 2 Michelin Yıldızı sahibi Turk Fatih Tutak ise yıldızlarını korudu.

Seçkide yer alan restoranlardan Ayşa Boşnak Börekçisi, Beğendik Abi, Adil Müftüoğlu, Aida, Otantik Ocakbaşı, Fauna, Circle by Vertical, La Mahzen, İnari Omakase, Foxy Nişantaşı, Tavacı Recep Usta, Efendy, The Red Baloon, Ayda, İki Sandal, Hiç Lokanta; Bib Gourmand ile ödüllendirildi.

Sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı verilen Yeşil Yıldız Ödülünü ise Circle by Vertical, Hiç Lokanta, Od Urla ve Vino Locale aldı.

Michelin Genç Şef ödülünü The Red Balloon Şefi Ulaş Durmaz, Sommelier (Şarap Garsonu) ödülünü Vino Locale’den Seray Kumbasar kazandı. Mastercard tarafından sunulan Michelin Servis Ödülü ise Tuğra Restoran’ın oldu.

Michelin Rehberi'ne tavsiye edilen restoran işletimlerine ise 36 restoran dahil oldu. İşte o restoranlar:

İstanbul'dan Hakkasan İstanbul, Saku, Ruby, Lokanta Göktürk, Eleos Yeşilköy, Aşeka, Avlu, Gallada, İtsumi, Seraf Vadi, Roka, Akira Back, Borsa Restoran, Foxy Nişantaşı ve Vogue Restoran, İzmir'den Amavi, Sota Alaçatı, Levan, Pizza Venedik, Kasap Fuat ve İsabey Bağevi, Bodrum'dan ise Orkide Balık, Kısmet Lokantası, Orfoz Restoran, Loft Elia, Zuma Bodrum, İsola Manzara, Tuti, Sait, Kurul Bitez, Hakkasan Bodrum, Bağarası, Malva, Sia Eli, Ent Restoran ve Dereköy Lokantası tavsiye edilen işletmeler arasında yer aldı.



Bu Haber 10.11.2023 - 09:54:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.