İşte kış sezonunda Rusların rezervasyon yapabileceği en avantajlı tarihler

İşte kış sezonunda Rusların rezervasyon yapabileceği en avantajlı tarihler

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Dmitry Gorin, kış sezonunda rezervasyon yapılacak en avantajlı tarihleri açıkladı.


Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), tatil köylerinde yüksek fiyatlı sezonun başlamasıyla birlikte fiyatların yükselmeye başlayacağından, kış için yurtdışı seyahatlerinin şimdiden rezerve edilmesi gerektiğini bildirdi.

Birliğin başkan yardımcısı Dmitry Gorin, Rusların yurtdışı turları için en erken iki ya da üç hafta öncesinden rezervasyon yaptırdıklarını ve bunun temel nedeninin genel istikrarsızlık olduğunu belirtiyor.

Gorin konu hakkında yaptığı açıklamada “Son zamanlarda döviz kurundaki artışlar durumu daha da kötüleştirdi. Bu arada, Ekim ayında yabancı ülkeler için erken rezervasyon kampanyaları sona eriyor ve mevcut uygun fiyatlarla tur satın almak için acele etmekte fayda var. Kış mevsimi uzak destinasyonların çoğu için yüksek sezon olduğundan, her şey daha pahalı olmaya başlayacak. Buna ek olarak, daha sonra yer bulmayla ilgili sorunlar olabilir ve kış seyahatinin fiyatı döviz kuruna bağlı olacak.” dedi.

Döviz kurlarında belirsizliğin devam ettiğine dikkat çeken Gorin, “Döviz kurunun yarın ne olacağını bilmiyoruz, hatta yeni yıla kadar bilemeyiz. Geçen yıl 1000 dolara mal olan bir tur için 60 bin ruble ödemeniz gerekiyorsa, şimdi 95-105 bin ruble ödemeniz gerekiyor. Genel olarak, 2023 yaz sezonunda tur maliyetindeki artış yüzde 10-20, hatta yüzde 30 oldu. Bu da birçok ülkedeki enflasyondan kaynaklanıyor. Rusya pazarında da jet yakıtının ve buna bağlı olarak uçak biletlerinin fiyatı yaklaşık yüzde 40-45 oranında arttı.” açıklamasında bulundu.

Kış tatili için 30 Aralık’ta uçmayı önermeyen Gorin, “Erken yola çıkmalısınız, en iyisi 15-20 Aralık. Bu dönemde fiyatlar çok iyi oluyor. 9 Ocak’ta uçmak kesinlikle idealdir, bu tarihte dinlenme maliyeti büyük olasılıkla Yeni yıl öncesi fiyatın yarısı olacak. Tasarruf etmek için en iyi fırsat yüksek sezonda değil, orta sezonda tatil yapmaktır” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 30.09.2023 - 07:05:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.