İşte İzmir'in ilk 3 aydaki ziyaretçi sayısı

İşte İzmir'in ilk 3 aydaki ziyaretçi sayısı

Mart ayında ve yılın ilk 3 aylık diliminde İzmir’e giden ziyaretçi sayıları belli oldu.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından hazırlanan rapora göre, mart ayında İzmir’e giden yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 51 oranında artarak 37 bin 500’e, yerli turist sayısı ise yüzde 5,8 oranında artarak 44 bin 400’e ulaştı. Mart ayında İzmir’e gelen yabancı ziyaretçilerin 30 bin 500’ü hava yolunu, 7 bin ise eniz yolunu kullanarak şehre giriş yaptı.

Ocak-mart arasınaki 3 aylık dönemde ise İzmir’e 81 bini yabancı, 114 bini de yerli olmak üzere toplam 196 bin ziyaretçi gitti. İlk 3 aylık dönemde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,7 artarken, yerli ziyaretçi sayısı yüzde 5,7 oranına azaldı.

2019 yılının Mart ayında İzmir’e giriş yapan ilk on ülke Almanya, İran, Hollanda, Yunanistan, KKTC, İngiltere, Filipinler, Azerbaycan, Ukrayna, Avusturya olarak sıralandı. Mart ayında Yunanistan, Ukrayna, İran, İsviçre, ABD, Polonya, İrlanda, Belarus ve İsveç dışında, ana pazarların büyük bölümünden gelen turist sayısında azalma görüldü.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’e en çok turist gönderen pazar olan Almanya’dan gelen turist sayısının yılın ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 11,5 gerilediğini, 2018 yılında büyüyen Hollanda pazarından gelen turist sayısının yüzde 22 azaldığını söyledi. Yılın ilk aylarında Avrupa dışındaki ülkelerden gelen turist sayısının arttığını belirten İşler, ‘’Nitelikli turizm için bölgemizdeki nitelikli tesislerimizde nitelikli turistleri ağırlamak istiyoruz. Turizm sezonunda hedef pazarların hareketlenmesini, Avrupalı turistin İzmir turizmini canlandırmasını bekliyoruz. ‘’ dedi.

etik



Bu Haber 10.04.2019 - 09:12:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.