İşte İspanya’nın hayata geçireceği Thomas Cook önlemleri

İşte İspanya’nın hayata geçireceği Thomas Cook önlemleri

İspanyol hükümeti, Thomas Cook'un iflası sonrası 300 milyon euroluk bir destek paketi hazıladı. Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto, hazırlanan destek paketini, düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya, oluşan hasarı gidermek için harekete geçti. İspanya hükümeti, iflastan doğan hasarı gidermek için 300 milyon euroluk bir destek paketi hazırladı. Destek paketi, Bakan Reyes Maroto tarafından açıklandı.

Geniş bir alanı kapsıyor

Hazırlanan destek paketinin Kanarya ve Balear adalarına yapılan uçuşlardaki yolcu ve uçak vergisinde kesintiye gitmek, oluşan boşluğun diğer şirketler tarafından doldurulması için onları teşvik etmek, tanıtımı arttırmak ve iflastan zarar gören işletmelere kredi desteği vermek gibi toplam 13 maddesi bulunuyor.

700 bin turist korkusu

El Pais'in aktardığı habere göre, iflas nedeniyle İspanya'da 3 bin 400 kişi işin kaybedecek. Dahası, bu kış döneminde İspanya'ya gitmesi beklenen 700 bin turist (400 bin Kanarya Adaları, 300 bin Balear Adaları) gidemeyecek.

Havalimanı yolcu vergisini yüzde 38 düşürüyor

İspanya'nın hazırladığı ve 11 Ekim'de kabul edilmesi beklenen 13 maddelik plana göre, havalimanı yolcu vergileri yüzde 38 oranında düşürülecek. Ayrıca, kamu otoritesi Enaire takım adalarındaki hatlarda rota vergilerini de yüzde 12 oranında sübvanse edilecek.

İşletmelere kredi

İkinci aşamda ise Thomas Cook iflasından etkilenen bin işletmeye (bunların 600 tanesi otel) kredi desteği sağlanacak.

İstihdamın sürekliliği için adımlar atılacak

Üçüncü aşamada ise, iflastan etkilenen şirketlerin ödediği bazı katkı paylarının ve vergilerin ertelenmesi yoluyla, istihdamın sürdürülebilir kılınması hedefleniyor. Bu çerçevede, süresiz ve sabit iş sözleşmesi yapan işletmelere ikramiye de verilecek.

Bir yandan İngiliz turist kaybedilmeyecek diğer yandan yeni pazarlar teşvik edilecek

Plan ayrıca, bir yandan İngiliz turisti kaybetmemek için promosyon kampanyalarıyla İngilizlerin sadakatini kazanmayı bi yandan da alternatif pazarlara yönelmeyi teşvik edecek.



Bu Haber 04.10.2019 - 10:18:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.