Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanı seçildi, işte ilk mesajları

Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanı seçildi, işte ilk mesajları

Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini bu sefer büyük farkla kazandı.


YSK’nın 31 Mart’ta yapılan seçimleri iptal etmesinin ardından yeninden yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu büyük bir farkla kazandı. 31 Mart’ta 13 binin üzerinde seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre bu sefer farkı 807 bine bine oy oranını ise yüzde 54,20’ye çıkardı.

''Seferberlik başlatacağız''

Yeni dönemde partizanlığın olmayacağını ifade eden İmamoğlu, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunu hiç unutmayacağız. İstanbul için çok çalışacağız, hepinize söz veriyorum. Bu güzel akşamda bizi yalnız bırakmadınız bundan sonra da yalnız bırakmayın. İstanbul’da seferberlik başlatacağız. İstanbul’u hep birlikte ayağa kaldıracağız. Çok çalışmamız lazım. Şimdiden yol arkadaşlığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Herkese selam söyleyin. Herkesi kucaklayın. Ekrem İmamoğlu’nun size selamı var deyin. Kimseyi dışarıda bırakmayın. Artık partizanlık bitti. Artık ahlak var. Artık hak, hukuk, adalet var” dedi.

Erdoğan'a çağrıda bulundu

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı ilk basın toplantısında ise Ekrem İmamoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum, İstanbul'un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyum içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır.'' mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı ile uyum içinde çalışmak istediğini kaydeden İmamoğlu, ''Mazbatamızı alıp göreve başlamanın ardından yol haritamızı hazırlayıp sizi ziyaret etme talebimi size iletiyorum. Vatandaş siyasi kavgalardan bıktı. Hizmet üretim ve çözüm bekliyor." diye konuştu.

Turizm ile ilgili projeleri

"Düşünebiliyor musunuz, İstanbul gibi önemli bir kentin uluslararası ölçekte marka değerine sahip bir festivali bile yok" diyen Ekrem İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul’u bir festivaller kenti yapacağız. Müzik, Sinema, Tiyatro gibi sanatın her dalından, gastronomi vb. kültürel alanlar, dijital ve teknoloji konulu yeni trendlere kadar çok sayıda festivali ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde kente kazandıracağız.

Uluslararası kültür ve sanat festivalleri, uluslararası müzik festivalleri, spor etkinlikleri, marka festivalleri, dijital festivaller, uluslararası e-spor etkinlikleri, tiyatro ve sinema festivalleriyle İstanbul, sadece yakın coğrafyamız için değil, tüm dünya için gerçek bir çekim merkezine dönecek.

Bizim neyimiz eksik

İnsan ister istemez üzülüyor. Bakın, İstanbul’un yarısı kadar tarihi değeri, doğal güzelliği olmayan kentler, İstanbul’un iki katı turist çekebiliyor ve daha büyük oranlarda turizm geliri elde edebiliyor. Londra, Paris, New York gibi şehirler kendi nüfuslarının iki katı turiste sahipken İstanbul kendi nüfusunun ⅔’ü kadar turiste ev sahipliği yapıyor.

Bizim neyimiz eksik, aksine fazlamız var. Turizm sektörü, yıllardır sahipsiz, dertlerine kulak veren, çözüm arayan, yanlarında duran bir yetkiliye ulaşamamaktan yorgun düşmüş. Ortak aklı harekete geçirip ilk iş olarak Turizm Master Planını hazırlayacağız.

İBB turizm konusunda tam bir moderatör olacak

Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyası sürecinde vaatlerini sıralarken, İstanbul turizmi ile ilgili de plan ve projelerini açıklamıştı. İBB’nin turizm konusunda moderatör olacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu, ‘’. Turizm sektörü için imkan ve ortam sağlayacak. İstanbul’un kendi Broadway’i olacak. Yabancı ziyaretçiler İstanbul’a geldiklerinde sadece tarih ve mutfak için gelmeyecek, aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri için de gelecek. Size söz veriyorum İstanbul, çeşitlenen turizm türleriyle, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir kent olacak.’’ demişti.

İmamoğlu, İstnbul turizmi ile ilgili şu vaatlerde bulunmuştu:

İstanbul dünyanın en çok ziyaret çeken ilk 3 metropolü arasına girecek. Doğa turizmi, Spor turizmi, Kongre turizmi gibi alternatif turizm türlerini destekleyeceğiz. Turistlere özel İstanbul Kartla, yabancı misafirlerimiz, kent içinde kolayca hareket edebilecek ve ulaşım, kültür, sanat vb. tüm hizmetlerden gönül rahatlığıyla yararlanabilecekler. 15 yeni müze kazandıracağız İstanbul’a. Doğa tarihi müzesi, Müzik Müzesi, Hemşehri Müzesi, Mimar Sinan Mimarlık Müzesi bunlardan sadece birkaç tanesi. Gezi rotaları oluşturacağız.

Tarihi Surlar, çevresiyle birlikte ele alınıp, Çin Seddi gibi üzerinden yürünebilen bir rotaya dönüşecek

Düşünebiliyor musunuz, Mimar Sinan gibi bir değerimizin İstanbulumuza kazandırdığı eserleri gezmek isteyenleri yönlendirecek bir rotası, bir rehberi bile yok bu kentin. Daha nice sanatçımız, şairimiz, yazarımız var. Tarihi Surlar, çevresiyle birlikte ele alınıp, Çin Seddi gibi üzerinden yürünebilen bir rotaya dönüşecek örneğin.

Göreceksiniz, kruvaziyerle gelen turist o gemiden inecek, kentin içerisinde dolaşacak, esnafla ilişki kuracak. Bu kentin kültürünün, sanatının, müzelerinin, restoranlarının tadını alacak ve insanlarımızın hoşgörüsüne, misafirperverliğine hayran kalıp öyle dönecek ülkesine."



Bu Haber 24.06.2019 - 08:21:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.