İşte enflasyon sonrası dolarda son durum

İşte enflasyon sonrası dolarda son durum

Dolar/TL, geçen cuma ABD'den güçlü büyüme verisinin doları desteklemesiyle ve gelişmekte olan ülkeler genelinde görülen riskten kaçış ile Türkiye özelindeki S-400 haberleri nedeniyle ocak ortasından beri ilk defa 5.40 üzerini test edip 5.38'lere inmişti. Enflasyon verisi ve faiz kararının izleneceği yoğun haftanın ilk günü olan 4 Mart sabahı dolar 5.3705 seviyesinde başladı ve sabah saatlerinde 5.38 üzerinde seyrediyor.


Dolar, zayıf büyüme beklentilerine rağmen ABD'de 2.3 olan beklentinin 2.6 gelmesi nedeniyle destek bulan endeksin yükselmesi nedeniyle tüm gelişen ülke paraları karşısında haftayı güçlenerek kapattı.

Dolar endeksi geçen hafta başında indiği 95'li seviyelerden uzaklaştı ve yeniden 96.5 seviyesine yaklaştı. Büyüme ve ekonomik verilerdeki gelişmelerin Fed'in faiz politikasına yansıması piyasalarda yakından takip ediliyor.

Uzmanlar ABD tahvil getirilerindeki yükseliş trendinden dolayı TL de dahil olmak üzere gelişen ülke paralarının satış baskısı yediğini belirtiyor.

Dolar, Türk Lirası karşısında 5.25 - 5.35 arasında dalgalanırken hem endeksin değerlenmesi hem de S-400 konusundaki haber akışı nedeniyle oluşan risk algısıyla yükseldi ve cuma günü dolar/TL'yi ocak ayından bu yana ilk kez 5.40 üzerine taşıdı ancak kur sonrasında 5.38'ye gevşedi.



Bu Haber 04.03.2019 - 13:29:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.