İşte Danıştayın Çeşme Turizm Projesi kararı

İşte Danıştayın Çeşme Turizm Projesi kararı

Kültür ve Turizm Bakanlığının 16 bin dekar alanda hayata geçirmeyi amaçladığı Çeşme Turizm Projesi davasında, Danıştay yürütmeyi durdurma ile ilgili kararını verdi.  


Kültür ve Turizm Bakanlığının, Çeşme Alaçatı'dan Urla Zeytineli'ne kadar olan 16 bin dekarlık alanda hayata geçirmeyi planladığı Çeşme Turizm Projesi davasında, Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma talebeni reddetti.

İki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu devasa alanı imara açmak için planlama çalışmalarına başlamıştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) ve yaşam hakkını savunan yurttaşlar, projeye karşı hukuk mücadelesi başlatmış, yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuştu.

Danıştay 6. Dairesi'nin atadığı bilirkişi heyeti geçtiğimiz mart ayında kapsamlı ve çarpıcı bir rapor hazırlamıştı.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre, bilirkişi raporunda, Çeşme Projesi'nin bilimsel dayanaktan yoksun olduğu belirtilmiş, planlama ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı görüşü ifade edilmişti. Ancak Danıştay 6. Dairesi, yürütmeyi durdurma talebini reddetti.



Bu Haber 19.07.2022 - 13:41:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yeinde bir karar

    Cesur didin 22.07.2022 - 03:45

    ÇOK YERİNDE BİR KARAR! BU PROJE ÇOK DEĞERLİ HARİKA BİR PROJE..ANCAK CHP LİLER HERZAMAN Kİ GİBİ ÇARŞI HERŞEYE KARŞI..VE GEREKÇELERİ DE ÇOK ASILSIZ BU BÖLGE YANİ PROJE BÖLGESİ BİR ÇÖL MİSALİ ALAN SIRF TAŞ 1 AĞAÇ BİLE YOK! BENCE CHP ARTIK BU ZİHNİYETİ TERK ETMELİ..İZMİR LAĞUM KOKUYOR EVDE OTURAMIYORUZ..BU KONULA ALAKALI BİRTANE YORUM ŞİKAYET DUYAN VARMI?YOK ÇÜNKİ HEPSİ SİYASİ O KADAR GERÇEKLERDEN UZAKLAŞMIŞLAR Kİ İYİ GÜZEL OLAN HERŞEYİ BİLE KÖTÜLEYİP RANT DİYORLAR..BUNLAR SENE 90 DA ÇEŞME OTO YOLUNA DAYİ KARŞI ÇIKAN ZİHNİYETTİR..ARTIK BU ÜLKENİN YAKASINDAN DÜŞÜN BENCE!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.