İşte BookingCom'un 4 adımda seyahatlerden daha fazla pay alma planı

İşte BookingCom'un 4 adımda seyahatlerden daha fazla pay alma planı

BookingCom müşterilerinin yüzde 25'i, toplam seyahat harcamalarının yüzde 25'ini bu portal üzerinden yapıyor. BookingCom ise, seyahat zincirine ekleyeceği yeni ürünlerle bu payı artırmak istiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

BookingCom gezginlerin seyahat bütçelerinden daha fazla pay almak istiyor. Şirketin CEO'su Glenn Fogel, BookingCom müşterilerinin toplam seyahat harcamalarının yüzde 25'inin bu portal üzerinden gerçekleştiğini açıkladı. Uzun vadede bu oranı önemli ölçüde artırmak istediklerini belirten Fogel, "Normal müşterilerden daha fazla gelir elde etmek için birkaç başlangıç noktası görüyoruz. Bunlardan ilki konaklama seçeneklerini genişletmek. Bu amaçla şirket, tatil bölgelerinde tatil apartmanlarını ve evlerini de ürün yelpazesine dahil etti. Şu anda dünya genelinde 6,6 milyon konaklama sunuyoruz." dedi.

“Atılan adımla Airbnb ile eşit duruma geldik”

Atılan adımın otel portalı olarak ortaya çıkan BookingCom'u Aribnb ile eşit duruma getirdiğine dikkat çeken Glenn Fogel, portalı çok yönlü konaklamalar için daha bilinir hale getirmek istediklerine dikkat çekti.

Yeni ürünlere yatırım

İkinci hedeflerinin ise sundukları teklifleri konaklamanın ötesine taşımak olduğunu ifade eden Fogel, uçak, oto kiralama, bilet gibi diğer alanlara da gireceklerini kaydetti.

Tekliflere uçak biletlerini de dahil etmek için 2021 yılında İsviçreli uçuş spesiyalisti Etraveli'yi 1,6 milyar euroya satın alan BookingCom'un bu satın almayı çok önemsediğini ifade eden Glenn Fogel, tatil planının genellikle erkenden uygun fiyata alınan bir uçak bileti ile başladığına dikkat çekti.

“Her 100 kişiden 25’i yeni müşteri”

Fogel, uçuş rezervayonu yapan her 100 kişiden 25'nin kendilerine yeni müşteri olduğunu söyledi.

Seyahatçilerden daha fazla gelir elde etmenin üçüncü adımının mobil uygulamalar olduğunu dile getşren Fogel, "İkinci çeyrekte rezervasyonların yüzde 40'ı mobil uygulamadan geldi. Bu, pazarlama giderlerini azaltıyor ve daha sadık müşteriler kazandırıyor." ifadelerini kullandı.

İkinci çeyrekte gelirlerini yüzde 57 artırdı

Fogel, geliri daha fazla artırmak için dördüncü ve son adım olarak da indirim sağlayan Genius gibi müşteri sadakat programına işaret etti. Verilere göre ikinci çeyrekte ödemelerin yüzde 38'i şirketin kendi platformu üzerinden yapıldı.

Priceline, Kayak, BookingCom, Momondo gibi portalları bünyesinde barındıran Booking Holdings (Priceline Group) ikinci çeyrekte gelirlerini yüzde 57 artırarak 33,9 milyar euroya çıkardı.



Bu Haber 06.08.2022 - 09:17:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.